Fındık fiyatlarının açıklanması hayatı normale döndürür

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sel bölgelerindeki incelemelerinin ardından parti il teşkilatında basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısında Genel Başkan yardımcısı Sarıbal ve İstanbul Milletvekili Şeker, fındık fiyatlarının biran önce açıklanmasını ve afet bölgesindeki üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini dile getirdiler.  

CHP İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında önce İl Başkanı İlhan Duru, bölgede yaptıkları incelemelerde sıkıntıların devam ettiği gözlemlediklerini söyledi. Ardından İstanbul Milletvekili Ali Şeker söz aldı. Ali Şeker;  Öncelikle selzedelere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve yaraların acilen sarılması için harekete geçilmesini diliyorum. Düzce yaraların sartılması için afet bölgesi ilan edilmiştir. Bu doğru bir karardır. Ancak fındık fiyatları henüz açıklanmadığı için afet bölgesindeki üreticiler mağduriyetlerini nasıl gidereceklerini bilemiyorlar. Bunun içinde fındık fiyatları bire an önce açıklanmalı' dedi.

Orhan Sarıbal da yaptığı açıklamada sel bölgelerindeki insanların her alanda yardıma ihtiyaçları bulunduğunu ifade ederek; “Can kayıplarımız var. İnsanların evleri, işyerleri yıkıldı, tarlaları hasar gördü. Binlerce hayvan telef oldu. Bu mağduriyetlerin giderilerek, insanların yaralarının sarılması gerekir. O bölgede hayatın normale dönmesi içinde fındık fiyatları bir an önce açıklanmalı. Böylece insanlar hem normal ve rutin hayatlarını dönebilir hemde ticari hayat yeniden başlayabilir. Şu an bir belirsizlik var ve bu belirsizlik insanların normal hayata dönmelerini imkansız kılıyor” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.