CHP Milletvekili Mahmut Tanal'dan Düzce Talebi

CHP Milletvekili Mahmut Tanal'dan Düzce Talebi

Düzce'de dün meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşarken CHP’li Mahmut Tanal, “Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesini” talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Düzce’de meydana gelen sel felaketini gündeme taşıyarak, “Düzce ilinde selden etkilenen bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesini” talep etti.

DÜZCE HALKI ZOR DURUMDA 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçeyle başvuran Tanal, Düzce’de dün sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle bir süre sonra güçlü sel ve su birikintileri oluştuğunu, özellikle kırsal yerleşim yerlerinde yolların trafiğe kapandığını, yüzlerce kişinin mahsur kaldığını, onlarca hayvanın telef olduğunu, bölgenin çok ciddi bir zarara uğradığını hatırlattı. Tanal dilekçesinde, bölge halkının yaşanan felaketten dolayı mağdur durumda olduğunu ve yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDA
Dilekçesinde, 04.07.2011 tarihli ve 27984 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurulması üzerine kanunlarda İmar ve İskan Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na tanınmış yetkilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini anımsatan Tanal, “Bölge halkının mağduriyetinin azaltılması için bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.