2 Bin 160 Türk Vatandaşı Mahsur Kaldı

2 Bin 160 Türk Vatandaşı Mahsur Kaldı

2 Bin 160 Türk Vatandaşı Mahsur Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Semih Cemşit Tataristan’da bir şantiyede aralarında Düzceli vatandaşlarında olduğunu, alacakları ödenmeyip, mahsur kalan işçilerin kendilerine ulaştığını belirtti.

Konunun hassasiyetine dikkat çeken Cemşit “Vatandaşlarımız orada aylardır sıkıntı içindeler. Yetkililerden bir adım atılmamış durumda. Acilen bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

‘İŞÇİLERİN DÖNÜŞÜNE İZİN VERİLMİYOR”

CHP İl Başkanı Cemşit işçilerin Türkiye’ye dönüşüne izin verilmediğini belirterek “Rusya’nın en büyük gaz firmalarından birinin Tataristan’daki şantiyesinde çalışmakta olan Türk vatandaşı 2 bin 160 kişi, firmanın Türk ortakları ile anlaşmazlığı nedeni ile mağdur edilmekte ve alıkonulmuş durumda olduklarını öğrenmiş bulunmaktayız.

Aralarında Düzceli bir hemşerimizin de bulunduğu vatandaşlarımız aylardır maaş alamamakta ve kötü koşullarda anlaşmazlık yüzünden ülkelerine dönüşlerine izin verilmemektedir” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NU GÖREVE DAVET ETTİ

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu sorunun çözümü için göreve davet eden Cemşit “Şirket sahibine ve yöneticilerine hiçbir şekilde ulaşamayan ve sessiz kalmamaları halinde yerel polis tarafından alıkonulacakları söylenerek tehdit edilen 2 bin 160 Türk vatandaşımızın acilen vatanlarına ve onları merakla, korku içinde bekleyen ailelerine kavuşmalarını sağlamamız gerekmektedir.

Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ivedilikle yaşanan sıkıntının çözülmesi ve vatandaşlarımızın yurtlarına dönmelerini sağlaması için göreve davet ediyoruz”  diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.