İBB Düzce'de Çalışmalara Başladı

İBB Düzce'de Çalışmalara Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj AŞ ekipleri, üretim merkezi olarak belirlediği Düzce’de ön çalışmalara başladı.

2 yıllık bir çalışmanın sonucunda Düzce’ye kazandırılan büyük yatırımla ilgili bilgi veren Yunus Özay Er, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peysaj AŞ ekipleri, üretim merkezi olarak belirlediğimiz Düzce’de ön çalışmalara başladı. Bildiğiniz gibi bu projeyi bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklayarak, Düzce’nin ağaç ve peyzaj üssü olacağını duyurmuştu.

  İBB tarafından doğrudan yatırım ile başlanılan bu projede 500 kişiden fazla istihdam yaratılacak.  Gerek mevcut üreticilerin gerekse de arazisi boş olan vatandaşlarımız, bu proje ile hem yeni bir iş sahasına girmiş olacak hem de İBB’nin verdiği alım garantisi ile yüksek gelir sağlayacak” dedi.

Bu projenin şehrin ekonomik ve kültürel yapısına çok uygun olduğunu belirten Er, “Ağaç ve peyzaj bitkisi yetiştiriciliği Düzce’nin ekonomik ve kültürel yapısına oldukça uygun bir yatırım. Bu yatırımın ilk ayağını Çilimli’de gerçekleştiriyoruz. Çilimli Belediye Başkanımız Muhsin Yavuz ile eş güdümlü bir çalışma içine girdik. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Proje ile ilgili taleplerin yüksek olduğunu belirten Er, “Projeyi açıkladığımız günden bu yana birçok taleple geldi vatandaşlar bize. Bize taleple gelen aileleri İBB Yetkilileriyle bir araya getiriyoruz. Bunun yanı sıra bizler arazi sahipleri ile görüşüyoruz, bu projenin detaylarını kendilerine anlatıyoruz ve arazilerini değerlendirebilmeleri için İBB’ye yönlendiriyoruz” dedi.

Önceki gün İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin ekiplerinin arazi incelemesi için Çilimli’ye geldiğini belirten Er, “İBB’den gelen ekipler belirlediğimiz arazide ön çalışma yapıyor. Toprak analizleriyle hangi ürünlerin yetiştirilebileceği değerlendiriliyor” dedi.

Er İBB’nin Düzce’ye yatırımlarının artarak devam edeceğini belirterek, “İyi Parti olarak, şehrimize gelir ve istihdam yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.07.2021
11:52

çok yararlı proje. Düzce'ye hayırlı olsun. İnşallah güzel şeyler ortaya çıkar. Emeği olanlara teşekkür ederim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,31
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.