Çilimli 50 yıl su sıkıntısı yaşamayacak

Çilimli 50 yıl su sıkıntısı yaşamayacak

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, yapacakları çalışmaların sonrasında ilçenin 50 yıllık içme suyu sorununu çözeceklerini belirtti. Yavuz 300 dönümlük alan üzerinde kurulan Yenivakıf Göleti'nin projesinin bitirilmek üzere olduğunu ve projein tamamlanmasının ardından Çilimli'de artık su ile ilgili bir sorun kalmayacağını söyledi.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz,Mehmet İbrahimoğlu'nun konuğu oldu. Yavuz ilçede sadece dağlardan gelen sularla şebeke suyunun karşılanmaya çalışıldığını ancak artık bu suyun yeterli gelmediğini belirterek, yapımında son aşamaya gelinen Yenivakıf Göleti'nin Çilimli'de 50 yıllık ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Çilimli Cezaevinin bir fabrika gibi ilçe ekonomisine katkı sağladığını ve ilçenin göç aldığını belirten Yavuz "Şuan gelip boş ev sorsanız inanın ilçede boş ev yok dedi. Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Dere ile ilgili bir projemiz var. Ama ne hikmetse 2 sefer ihale yapıldı ve 2’sin de de fiyat farkından dolayı iptal edildi. Fiyat artışlarından dolayı müteahhitler projeden vazgeçti. Tekrar ihale edip onu çözeceğiz. Derenin debisi geçtiğimiz yıllara göre çok düşük. Bununla ilgili bir çalışma yapalım dedik. Proje hazırlayacağız ve üst tarafında farklı çalışmalar yapacağız. Yeni alacak firma fiyat farkından etkilenmez de projeyi yaparız. Çünkü bir deremiz yok 2. Bir deremizde var. 


Sadece dağlardan gelen kaynaklar ile şehrin sularını beslemek çok zor oluyor. Biz bu güne kadar şehrin suyuna kuyulardan destek yapıyorduk. Şimdi ne yaptık geçmişten beri biz bunu nasıl çözeriz içindeydik. Bizim bir projemiz var. Yeni vakıf göletimiz var. 300 dönümlük bir gölet. Biz onu sulama için yaptırdık ama asıl amacımız şehir içinde ki su sağlaması. Oradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra belki 50 yıl ilçemiz su sıkıntısı yaşamayacak. Ben aylık 400-500 bin lira pompalardan dolayı elektrik faturası ödüyorum. Su yetmiyor artık. Yeterli su kaynağı gelmiyor. 2024’de burası su tutmaya başlayacak. Bu memlekette artık su sorunu ortadan kalkmış olacak. Çok büyük bir gölet oldu orası. Ben oraya artık baraj diyorum. Müteahidimizden Allah razı olsun. Her türlü şartta bu projeyi bitirmek istedi ve o da bitmek üzere. Oraya da özel bir program yaparız. Bana göre devasa bir çalışma oldu. Müteahitlerden yana baya şanlıyız. Niyetimiz halis arkamızdan bir şeyler yapmak istiyoruz. 


Burası ulucami mahallesi. Burası bizim en büyük mahallemiz. Ortada bir direk var o direğe kadar ulucami mahallesidir. Kursa kadar çizgiye kadar ulucami mahallesi baya büyük bir mahallemizdir. 8 tane mahallemiz var. İlçemizin nüfusu 11 bin köylerle birlikte toplamda 20 bin nüfusumuz var. Cezaevinin ekonomik katkısı oluyor. Suyundan başka şeylerinden gelen gideninden çalışanlarından nereden baksanız 300 tane askeri personel 300 tane de gardiyan var. Bir fabrika gibi. Boş ev şu anda yer yok. Başkanım bana ev bul deseler bulamıyoruz. Bu saatten sonra biz göç alacağız. Özellikle termal sondaj çalışmalarımız ile bu ilçeye güzel bir çalışma olacak. Doğal bir göç alacağız. Önümüz açık diye düşünüyorum. 


Ticari olarak çalışmalarımız yeni çarşı ile güzel olacak. Mevcut yerler şu anda geçici oluyor. Herkes yeni işyerlerini bekliyor. Ticaret yapan arkadaşlarımız daha iyi çalışmalar yapacak. Herkes güzel işler yapmayı hedefliyorlar. Biz her biri ile görüşüyoruz ve onlarda yeni çarşı ile heyecan içerisindeler. Onlarda güzel şeyler planlıyorlar. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.