En Kısa Zamanda Evleri Yapacağız

En Kısa Zamanda Evleri Yapacağız

En Kısa Zamanda Evleri Yapacağız

2023 Yılı Bütçe görüşmelerinde bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Düzcelilerin deprem sonrası yıkılan yuvalarını Belediyelerimiz ile en kısa zaman da yapacağız dedi. 

rÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ; Düzce depremine ilişkin olarak, “Düzce’de; her afette olduğu gibi, depremin ilk saatleri itibariyle 600 uzmanımızla çalışmalarımıza başladık. 60 bin bina, 157 bin bağımsız birimde hasar tespitlerimizi özverili bir çalışmayla tamamladık. Ağır hasarlı 791 binamızın 210’unun yıkımını süratle tamamladık. Bu vesileyle; Düzceli kardeşlerimize ifade etmek isterim ki; acı bir depremle sarsıldığımız Elâzığ ve Malatya’mızdaki kardeşlerimiz nasıl yeni yuvalarında hayat sürüyorlarsa; İzmir’de, evlerine kavuşan kardeşlerimiz, nasıl huzur içerisindeyse; İzmir tarihinin en büyük dönüşümüyle nasıl umut dolularsa; Düzce’mizde de inşallah aynı güzellikleri yaşatacağız. Tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle el ele vererek binalarımızı yenileyecek, milletimizin yeni yuvalarını, yine en hızlı şekilde teslim edeceğiz, hayır dualarını alacağız!

 Düzce’mizde, en büyük tesellimiz can kaybımızın olmamasıydı. Şehirdeki binaların yüzde 80’inin, 99 sonrası düzenlemelere uygun bir şekilde yapılmış olması; yine burada yaptığımız nitelikli, başarılı kentsel dönüşüm çalışmaları, hasarın daha kötü olmasına mani olmuştur” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.