Hükümet Düzce'ye Kayıtsız Kalmamalı

Hükümet Düzce'ye Kayıtsız Kalmamalı

Hükümet Düzce'ye Kayıtsız Kalmamalı

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, hükümetin yaşanan içme suyu sorunu karşısında Düzce’ye kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

“GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMADI”

Düzce’de, içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu deresindeki ana hatta meydana gelen sorunun, gerekli yatırımlar ve onarımlar yapılmadığı müddetçe devam edeceğini savunan Caymaz şöyle konuştu: “Sel felaketinin yaşandığı ve Düzce’nin de içinde bulunduğu Batı Karadeniz Bölgesi hükümet tarafından ‘genel hayatı etkilemesi’ bakımından ‘afet bölgesi’ kapsamına alınmıştır. Dolayısıyla ‘afet bölgesi ıslah programı’ çerçevesinde hükümetin, Düzce ve söz konusu bölgelerde tedbirleri alması, gerekli teknik, iş gücü ve maddi desteği vermesi gerekiyor.”

“YÜKÜ SADECE BELEDİYE ÜSTLENEMEZ”

Caymaz doğal afetten kaynaklanan sorunun yükünün tek başına Düzce Belediyesinin omuzlarına yüklenemeyeceğini belirterek “Yetkililerden aldığımız bilgilere ve sel bölgesinde yaptığımız gözlemlere göre sorun ciddi boyutlardadır. İçme suyu ana hattının kaynağında regülatörün, basınç pompalarının ve 500-600 metrelik taşıyıcı boruların zarar görmesi, yeni takılan su pompalarının yetersiz kalması sorunun boyutunu ortaya koymaktadır. Bir doğal afetten kaynaklanan ve oluşan ciddi tahribatın giderilmesi tek başına Düzce belediyesinin omuzlarına yüklenemez. Gece gündüz çalışarak emek veren belediye yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın emekleri heba olmaktadır” diye konuştu.

HÜKÜMET DÜZCE’YE KAYITSIZ KALMAMALI

Hükümetin Düzce’ye kayıtsız kalmamasını isteyen Caymaz “Hükümetin Bakanları ve DSİ yetkilileri sel bölgesinde ve içme suyu havzasında incelemelerde bulundular. Zararın boyutlarına göre madem bölge ‘afet bölgesi’ ilan edildi o zaman bunun gereklilikleri de yerine getirilmelidir. Bazı mahalle muhtarlarımızdan aldığımız verilere göre yaklaşık 9 gündür hiç suların akmadığı bölgeler var. İnsan yaşamının en temel ihtiyaçlarından biri olan suyun bu kadar uzun süreli kesintiye uğraması kabul edilemez. Hükümet, yaşamın temel unsuru olan içme suyu gibi bir sorun karşısında Düzce’ye kayıtsız kalmamalıdır” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.