Ağaç Kesimi Turizmi Olumsuz Etkiler

Ağaç Kesimi Turizmi Olumsuz Etkiler

Ağaç Kesimi Turizmi Olumsuz Etkiler

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz özellikle Konuralp bölgesinde dere yatakları kenarlarında yapılan ağaç kesimlerinin turizmi olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Caymaz yetkilileri konu ile ilgili açıklama yapmaya davet etti.

Caymaz ağaçların kesilerek derelerin ıslah edilmesinin plansızlık ve vicdansızlık olduğunu belirterek “İklim ve çevre konularının ne kadar önemli olduğunu, can dostlarımızın ve  insanlarımızın bu sorunlardan dolayı öldüğünü,  bazı doğal güzelliklerimizin bir daha geri gelmemek üzere yok olduğunu göz ardı edemeyiz. Çünkü işin ucunda insan var, can var, doğa var, yaşam var ve nesiller arası adalet var” dedi. 

“TURİZM VASFINI YİTİRİYOR”


Caymaz özellikle Konuralp gibi eko-turizm ağırlıklı bölgede yürütülen ağaç kesimlerinin, bölgenin turizm olma vasfını yitirmesine neden olacağını dile getirerek “Dere yatakları kenarında bulunan ağaçların kesilmesine yönelik bölgede bulunan köy ve mahalle muhtarlıklarının bilgilerinin bulunmaması önemli bir yönetim zafiyeti olarak ortaya çıkmaktadır. Ağaç kesimini yapan müteahhit firma görevlileri ‘ağaç katliamına’ dönüşen kesime tepki gösteren ve açıklama bekleyen çevre sakinlerine karşı saldırgan bir tutum göstermektedir.  

Özellikle Konuralp gibi eko-turizm ağırlıklı bölgede yürütülen ağaç kesimleri, bölgenin turizm olma vasfının yitirmesine neden olduğu gibi, doğanın dokusunu da ortadan kaldırmaktadır” dedi. 

“SORUMLU MERCİLER AÇIKLAMA YAPMALI”


Sorumlu ve yetkili mercilerin konu ile ilgili açıklama yapmasını isteyen Caymaz şöyle devam etti: “Dere yataklarının ağaçların kesilmesiyle ‘ıslah’ edilmesi ciddi bir plansızlığı göstermektedir. Çünkü ağaçlar derelerin olduğu kadar, doğayı da ıslah etmektedir.  Bu ağaçlar öncelikle kuş, arı ve karıncalar için mükemmel yuvalar olarak iş görürler. Oksijen üretir havayı temizlerler. Ağaçlar;  dalları ve yaprakları sayesinde yağış hızını kırarak yağmur akışını azaltır, böylece suyun gövdeden aşağıya ve ağacın altındaki toprağa akmasına izin verir. Yamaçlarda veya dere kenarlarında bulunan eğimli yüzeylerde, ağaçlar yüzey akışını yavaşlatır ve kökleri sayesinde toprağı tutar, kaymasını engeller.

Ağaçlar, doğal süngerler olarak işlev görür, yağışları toplar ve filtreler, yavaş yavaş akarsulara ve nehirlere bırakır ve su kalitesinin korunmasında en etkili toprak örtüsüdür. Tüm bunların değerlendirmesi yapıldığında ağaçların kesilerek derelerin ıslah edilmesi işlemi plansızlık ve vicdansızlıktır. Bu işlemden sorumlu yetkili mercileri açıklama yapmaya davet ediyoruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.05.2022
02:34

zaten ogm bunları dikkate alarak kesim yapması gerekiyor ama yapması gerekiyor?!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,91
aman normancı
27.05.2022
12:27

Para eden her şey satılacak. Evdeki bakır kap kacak gibi, kilim gibi.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,54
Sayın Başkan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.