Çelebi: Dünya 5’ten emek sermayeden büyüktür

Çelebi: Dünya 5’ten emek sermayeden büyüktür

Çelebi: Dünya 5’ten emek sermayeden büyüktür

Memur-Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. 1 Mayıs’a mesaj gönderen Çelebi, “ Dünya 5’ten emek sermayeden büyüktür” dedi.

  Her yıl kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bu yıl korona virüs nedeni ile evlerde kutlanıyor. Düzce’de yetkili sendika olarak çalışmalarını sürdüren Memur-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, 1 Mayıs’a mesaj bırakarak, “ Dünya 5’ten emek sermayeden büyüktür” ifadelerini kullandı. Başkan Çelebi şunları dile getirdi: “ Kamu görevlisinin alım gücü azaldı, emeğin değeri düştü. Gelir vergisinde ya oran sabitlensin ya da matrah yükseltilsin. Vergide adalet sağlansın. Seyyanen zam, hayata geçirilsin. Öğretmenlik Meslek Kanunu, lafta ve rafta kalmamalıdır. 3600 ek gösterge talebimiz, siyasi iradenin vaadidir, artık imzadan çıkmalı, bordroya yansımalıdır. Ramazan Bayramıyla birlikte kamu görevlileri de bayram ikramiyesinden yararlandırılmalı.

Bayram ikramiyesi, göstergeye bağlanarak enflasyona karşı korunmalıdır. Kamuda istihdam güvenceli olsun. Sözleşmeli personel kadroya geçirilsin. 4688 sayılı Kanun yeniden düzenlenerek örgütlenmedeki sınırlar kaldırılsın, masa fazlalıklardan arındırılsın. Toplu sözleşme kapsamı genişletilsin, pazarlık süresi uzatılsın. 39 ayrı mevzuat, 19 ayrı fark var artık. Kadrolu sözleşmeli arası fark değil sadece #süresizsözleşmeli ile #sürelisözleşmeli arasında da farklar var. Güvence ise iki dudak arasındadır. Mevzuat tekleşsin, istihdam tipleşsin, tartışmayı bitirecek #kadro müjdesi gelsin. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, bu sınıftaki kamu görevlileri Genel İdare Hizmetleri kapsamına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.  

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.