Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç-2030 Yapay Zeka Eğitimi, Raziye Begüm Sultan ve Konuralp yurtlarında gerçekleştirilen programların ardından tamamlandı. Eğitimlere gençler yoğun ilgi gösterdi.

Program kapsamında katılımcılara yapay zekanın temel kavramları, kullanım alanları, yapay zeka etiği ve güncel yapay zeka araçları hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, gençlerin teknolojiye olan ilgisinin artırılması ve dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi hedeflendi. Eğitim sürecinde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı içeriklere de yer verilerek, katılımcıların öğrendiklerini pratiğe dökme imkânı sağlandı.

Özellikle güncel yapay zeka araçlarının tanıtıldığı bölümlerde gençlerin aktif katılımı dikkat çekti. Yetkililer, gençlerin geleceğin teknolojilerine hazırlanması adına benzer eğitim programlarının ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirtti.

