Düzce Eğitime Destek Platformu’ndan Açıklama

Düzce Eğitime Destek Platformu’ndan Açıklama

Düzce Eğitime Destek Platformu’ndan Açıklama

Düzce Eğitime Destek Platformu Düzce Temsilcisi Cemal Kazak, bağış iddialarıyla gündeme gelen Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Kazak yaptığı açıklamada, basında yer alan haberlerin Hafız İHO üzerinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, iddialar üzerine Düzce Valiliği tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdür Murat Yiğit tarafından bizzat takip edilen soruşmanın konuya açıklık getireceği inancında olduğunu ifade etti.

Son günlerde velilerden bağış adı altında nakit para, fındık vb. taleplerde bulunduğu iddialarıyla haberlere konu olan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştı. Kimi veliler okul tarafından bağış istenmesinden ve bu durumun eğitimde fırsat eşitliğini bozmasından şikayet ederken, kimi veliler ise okula bağış yapmanın kendi istekleri ile olup, bunun bir yanlış olmadığını dile getirmişlerdi.

“Hafızlık Projesi uygulayan okulların öncüsü”

Bu kapsamda Düzce Eğitime Destek Platformu Düzce Temsilcisi Cemal Kazak da konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak, basında yer alan haberlerin Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu üzerinde olumsuz bir algı oluşturulmaya alışmak olduğunu belirtti. Kazak açıklamasında, “Türkiye’de sayıları 190’nın üzerinde Örgün Eğitimle birlikte Hafızlık Projesi uygulayan okulların öncüsü konumunda olan Düzce Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi başta Hafızlık olmak üzere Ulusal ve Uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarında 28 derece elde ederek büyük başarılara imza atmıştır.

“Teknofestte başarılara imza attı”

Okulumuz 2020 TEKNOFEST Gaziantep yarışmalarında okulda ilk kez kurulan İnsansız Hava Aracı Liseler arası yarışmada Türkiye’de ilk 29 takım arasına girerek finalist olmuştur. Yine ilk kez katıldığı Alçak İrtifa Roket Yarışmasında ilk 32’ ye girerek atış hakkı elde etmiştir. Bunların dışında Uçan Araba Tasarım yarışmasında Türkiye 3.’lüğü, Çevre ve Enerji kategorisinde Türkiye 4.’lüğü, Akıllı Araçlar Ulaşım Kategorisinde Türkiye 15.’liği ile 2020 TEKNOFEST Gaziantep finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

“Bizleri ziyadesiyle üzmüştür”

28 Şubat sürecinin en büyük mağdurları olan İmam Hatip Okulları bugün birçok akademik alanda önemli başarılara imza atmaktadır.  Düzce’mizin güzide okulu Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi hakkında son günlerde bazı yerel medya organlarında haberler yapılarak okul üzerinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Düzce’mizin bu güzide okulu hakkında yapılan haberler bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Haberlere konu olan durumun açılan soruşturma neticesinde açıklığa kavuşturulacağı inancıyla birlikte konunun takip edileceği hususunu kamuoyuna saygıyla bildiririz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.09.2020
10:24

Kimse okulu karalamıyor hafızlar başımızın tacı bu okul da bizim milletimizin okulu itiraz edilen konu okulun bağış toplaması elmayla arnutu birbirine karıştırmayalım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,27
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.