İstemedikleri Kalem Kalmamış

İstemedikleri Kalem Kalmamış

Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili skandallar bitmiyor. Daha önce yaptığımız haberin yankıları devam ederken bu defa da okul yönetimi tarafından velilerden kuran-ı kerimde belirtilmiş olmasına rağmen velilerden zekat, fitre, sadaka istendiği ortaya çıktı.

İstenen sadece aidatta değilmiş

Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda velilerden zorunlu aidat istenmesini geçtiğimiz günlerde haber bültenlerimize taşımıştık. Haberimizin ardından Düzce Valiliği soruşturma başlatmıştı. Ancak okulda skandallar bitmek bilmiyor. Bu defa da aynı okulda velilerden fındık öşürü, zekat, sadaka gibi insanların manevi duygularına hitap eden üstelik Kuran-ı Kerimde kimlere verileceği belirlenmesine rağmen istendiği ortaya çıktı. Whatsap ihbar hattımıza ulaşan veliler kendilerine gelen mesajın ekran görüntüsünü göndererek “okul mu, para toplama kurumu mu anlayamadık” ifadelerini kullandılar.

Okullara kapalı yemek ve iade bedeli istenmiş

Okullar henüz açılmamasına rağmen velilerden ayrıca yenmek ve iaşe bedeli istendiğide ortaya çıkarken bu bedellerin okulda öğrenci olmamasına rağmen ne için istendiği de bir türlü anlaşılamadı. Veliler ise yemek ve iaşe bedelleri için; “Pandemide okulda duran öğretmenlerin yemek paralarımı isteniyor” yorumları yapmasına neden oldu.

İşte o skandal mesaj;

Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulunun 24 Ağustos Pazartesi günü velilere gönderdiği  skandal mesajda;

“Öğrencilerimizin eğitim giderlerinde(yemek, iaşe) ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin desteklenmesi için fındık öşürü, zekat, sadaka ve diğer infaklarınızı da okulumuza vermenizi ve bu konuda duyarlı davranarak çevrenizi de yönlendirmenizi bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Alınan yardımlar kayıt ediliyor mu?

Açtığımız günlerde yaptığımız “zorunlu aidat” haberimizde aidatı isteyen olarak “Okul Aile Birliği” görünürken, “Fındık öşürü, zekat, sadaka ve diğer infakların” hangi sıfatla istendiğinin belli olmaması akıllara “yapılan yardımlar kayıt altına alınmıyor mu?” sorusunu getirdi.

Kurumlar zekat alabilir mi?

 Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun velilere gönderdiği mesajda aççık olarak zekatlarını istemesi velilerin tepkisine neden olurken, Kuran-ı Kerim’de kimlere zekat verilebileceği açık açık yazmasına rağmen okulda velilerden istenen ‘Zekat’ akılları karıştırdı. Veliler, Kuran-ı kerim ayetine ters uygulamanın Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda olmasına sert tepki gösterdiler. Tevbe Suresi 60. ayette yazılan yerler dışında herhangi bir yere zekât verilemeyeceğini belirten veliler; “Kur’an-ı Kerim öğretilen okulda bunu bilen yok mu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Hiçbir kurum isteyemezken...

Düzce’de birçok okul ve kurum bu tip istekler de bulunmazken yada yasak olduğu için bulunmazken Düzce Hafız İmam Hatip Ortaokulunun ne gibi ayrıcalığının bulunduğu anlaşılamadı. Söz konusu yardım toplama faaliyetleri ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünün veya Düzce Valiliği’nin bilgisinin olup olmadığı merak ediliyor.

İşte o Tevbe Suresi 60. ayet

Tevbe Suresi 60. Ayet: Sadakalar (zekât gelirleri) ancak şunlar içindir: Yoksullar, düşkünler, sadakaların toplanmasında görevli olanlar, kalpleri kazanılacak olanlar, âzat edilecek köleler, borçlular, Allah yolunda (çalışanlar) ve yolda kalmışlar. İşte Allah’ın kesin buyruğu budur. Allah bilmekte ve hikmetle yönetmektedir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.09.2020
01:29

Ayet demiş ya kalbi kazanılacak olanlar ve Allah yolunda veriniz ordaki evlatlar namaz kılıp kuran okuyor kalbi kazanılmış sende evine bak noluyo diyr müslüman ülkesinde saçma haber yapma

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,80
Bir dost
2.09.2020
20:37

Ben o okulun velisiyim ben okuldan memnunken vede kimse rahatsız değil size ne neden şov yapıyorsunuz utanın.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,26
Cüneyt örnek
2.09.2020
16:41

Hafız imam hatip dye bir okul mu var? nerde bu okul.....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Yorumsuz
2.09.2020
16:37

Adamsın Başkan , kelleyi alacaksın yani

Katılıyorum   Katılmıyorum
%41,46
Ömer Başkan
2.09.2020
16:25

Milli eğitimin şımarık çocuğu bu okul gerçek bir şoruşturma yapılırsa ki yapılmaz daha neler çıkar bu yönetmelik tanımazlarda....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,12
Öğretmen
2.09.2020
15:58

Kurban derisi de topluyorlar mı?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%64,79
Yakup


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.