Okulların açılacağını duyan ev sahipleri kiraları arttırdı

Okulların açılacağını duyan ev sahipleri kiraları arttırdı

Düzce'de ki kiralık ev fiyatları, bazı bölgelerde 3 bin lirayı geçti. Okulların açılacağını duyan ev sahiplerinin kiralarda ciddi oranda artış yaptığı görülürken, kiralık ev arayan öğrencilere bazı emlakçılar uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, " Yurtta kalın çünkü şu an gerçekten kiralar çok yüksek" tavsiyesinde bulundular. 

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Düzce Üniveritesi öğrencileri de okul öncesinde kiralık ev arayışına başladı. Ancak Düzce'de kiralık ev fiyatları, geçen senenin bu dönemine göre büyük bir artış göstererek, kimi mahallelerde 2+1 ev için 3 bin liraya yaklaştı. Ev fiyatlarındaki son duruma ve ev sahiplerinin öncelikli isteklerine ilişkin emlakçılar değerlendirme yaptı.

“EV FİYATLARI BAYA YÜKSEK”

Ev fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, fiyatlara ilişkin bilgi veren Emlakçılar, “Geçen seneyle karşılaştırdığımızda, şu an ev fiyatları baya yüksek. Maliyetlerden dolayı da kiralık ev baya azaldı. Satılık ev çok ama fiyatlar maliyetlerden dolayı yükseldi. Öğrenci ve şu sıralar tayinlilerin gelmesiyle birlikte tabi ki ev fiyatları baya yükseldi. Öğrenciler için 700-750 olması gerekirken, bin, bin 200 liradan iki bin liraya kadar, 2 bin 500 liraya kadar eşyalı ev fiyatları çıkabiliyor” 

“BAYAN ÖĞRENCİ OLSUN İSTİYORLAR”

Ev sahiplerinin kiracılar hakkındaki kriterlerine dikkat çeken Emlakçılar, “Daha çok üniversite duraklarını, daha çok üniversite taşıtlarının geçtiği Necla Pekolcay yurdunun oralar, Konuralp merkezi gibi bölgeler daha çok tercih ediliyor. 3+1 o bölgelerde bin ila bin 500 arası. Tabi ki bu sıfır ev, 5-10 yıllık. 2+1’ler de 800 bin 200 civarında değişiyor. Ailede memur kesimini çok fazla tercih ediyorlar. Öğrencide de bayan öğrenci olsun istiyorlar. Daha çok bayan öğrencinin evlerine yerleşmesini istiyorlar. Bir sürü dilekleri oluyor” ifadelerini kullandı.

“YURTTA KALIN KİRALAR ÇOK YÜKSEK”

Öğrencilere tavsiyede de bulunan Emlakçılar, Düzce'de yeterli ev olmadığını belirterek, “Yurtta kalın, yurtta kalın çünkü şu an gerçekten de kiralar çok yüksek. Ama kiraların yüksek olmasının sebebini bir tarafa bırakalım ev yok. Yani elimizde 1+1, 2+1 gerçekten de sıkışmış durumda. Hiçbir şekilde yok. Yani şöyle diyebiliriz. Yüzde 80 dolayında dolu evler. Yüzde 20’lik kesim de zaten seçici, aşırı seçici olduğu için, biz de seçici davranmak zorunda kalıyoruz. Gelen müşterilere karşı. Gerçekten yerleşebiliyorlarsa yurda yerleşsinler. Düzce'ye gelecek öğrencilere söylemek istiyorum. Gerçekten çok büyük bir kriz var yani. Ev yok” şeklinde konuştu.

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.