Sosyal Güvenlik Düzenlemelerinde Esnaf Unutulmamalı

Sosyal Güvenlik Düzenlemelerinde Esnaf Unutulmamalı

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Sosyal Güvenlik alanıyla ilgili düzenleme yapılırken esnaf kesiminin unutulmaması gerektiğini belirti.

Kayıkçı sıkıntıda olan esnafa özellikle tekrar bir yapılandırma imkanı tanınmasını istedi."Sosyal Güvenlik Düzenlemelerinde Esnaf  Unutulmamalı" ifadesini kullanan DESOB Başkanı Kayıkçı,4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup Bağ-kur kaydı olmayan esnafa da bir defaya mahsus olmak üzere geriye dönük borçlanma hakkı verilmesini talep etti.

Kayıkçı temek girdi maliyetlerindeki artışla kazancı düşen esnaf sanatkarın borç yapılandırmalarınında bozulduğunu belirterek şunları kaydetti;Geçen yıl 1234  lira olan Bağ-kur primi  bu yıl 1601 liraya yükseldi.Gelen zamlarla beraber esnafımızın kazancı giderleri kadar artmadı.Esnafın kazancının büyük bir bölümünü elektrik,doğalgaz ve akaryakıt masraflarına ayırması,vergi ve prim borcu ödemelerini zorlaştırdı.Bu da yapılandırmaların bozulmasına neden oldu.

Yeniden etkin bir yapılandırmayla taksit sayısı artırılarak ilk taksit en az 6 ay sonra başlamalı .Esnafımız ancak böylelikle rahat bir nefes alırken,Devletimizde biriken borçları tahsil edecektir dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.