Keşir Ve Öztürk Fındık Çalışma Grubu Toplantısında

Keşir Ve Öztürk Fındık Çalışma Grubu Toplantısında

Fındık üretilen illerin milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın başkanlığında Fındık Çalışma Grubu toplantısında bir araya geldi.


Türkiye, tarım ürünleri arasında stratejik bir öneme sahip olan fındıkta dünyada üretiminin yüzde 70’ine sahip bulunuyor. Türkiye için önemi büyük olan fındık için fındık üretilen illerin milletvekilleri, Fındık Çalışma Grubu toplantısında bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığındaki toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Dr. Leyla Şahin Usta ile bölge milletvekilleri katıldı.


AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Fındık üretilen illerin vekilleri olarak toplantımızı bu kez Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı başkanlığında gerçekleştirdik. Beklenen rekolte, üreticilerin beklentileri gibi marka ürünümüz fındığa dair her şeyi konuştuk. Fındık Çalışma Grubu'nu kurarak çalışmalara başkanlık eden Grup Başkanvekilimiz Dr. Leyla Şahin Usta’ya teşekkür ediyorum. Toplantımız hayırlı olsun” dedi.


AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise, “Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındıkla ilgili konuları ele alarak, vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek politikalar hakkında görüş alışverişi yaptığımız verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Üreticilerimizin maliyetleri başta olmak üzere rekolte tahminlerini değerlendirerek, fiyat istikrarını koruyacak ve fındıkta verimliliğin arttırılmasını sağlayacak çalışmaları detaylı bir şekilde konuştuk. Hep birlikte tüm kesimlerin memnuniyetini karşılayacak politikaları hayata geçirmenin gayretindeyiz. Bereketli bir sezon olsun inşallah” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.07.2024
00:07

Öncelikle fındık fiyatını açıklayın, sonra fındık tarlasında üreticinin masrafı ne oluyor, altının biçilmesinden, gübresinden, yövmiyesinden vs. Siz tam tersini yapıyorsunuz. 1300 yada 1500 TL yerli işçinin, 800 yada 1000 TL mevsimlik işçinin yövmiyesi, sonrada fındık fiyatı örneğin, 125, 135, yada 150 TL derseniz, yukarıdaki masraflarla karşılaştırdığınızda üretici çok büyük bir zarar içinde kalır. Bizim insanımız da suçlu, eskiden kendi fındığını toplardı şimdi ordan burdan işçi getiriyor, elle ayıklanırdı, makineler var, klasik tırpanla ot biçerdi, şimdi benzinlisi var ama kolaylığının yanında yöreye göre 4000 TL ve daha yukarı fiyatlarda da biçiyorlar. Kısacası fındık kilo fiyatı 200 TL 225 TL civarında olmazsa bu üretici zarar eder. Bu toplantıların üreticiye faydası varmı yoksa LAF OLSUN, TORBA DOLSUN mu, için yapılıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,18
LAF OLSUN, TORBA DOLSUN mu
10.07.2024
20:32

Findigin kilosunu 45 den aciklayin toplama yevmiyesinide 1300 den altini bicme zaten 3500 civari Haydi bereketli bir sezon herkese

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,10
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.