Kayıkçı;" Bu Faiz Esnafa Bir Yüktür"

Kayıkçı;" Bu Faiz Esnafa Bir Yüktür"

Kayıkçı;

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerinin faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10 – 15 puan artırılmasının esnaflara olumsuz yansıyacağını belirterek “Kullanılmış olan ve ödemesi devam etmekte olan kredi faizlerinde yapılan bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının artırılması daha makul olacaktır” dedi.

Bilindiği üzere Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılı ile Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halk bank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10 – 15 puan artırılmıştır.

Esnaf ve Sanatkar kredilerinin temel amacı, meslek erbaplarının işlerini büyütüp geliştirmesi ve can suyu olmasıdır.

Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama zaten çok zor şartlar altında ticari faaliyetlerini sürdürmeye çalışan Esnaf ve Sanatkarlarımıza çok ağır bir yük daha getirecektir. Günümüz piyasa ve ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda kesinlikle bir faiz güncellemesi beklemezken yapılan bu uygulamanın çok yanlış olduğunu ve Esnaf ve Sanatkarların bu faiz yükünün altından kesinlikle kalkamayacaklarını önemle belirtmek isteriz. Karar iptal edilmez ise Esnaf ve Sanatkarlar istemeyerekte olsa ürettikleri mal ve hizmetlerde fiyat artışı yapmak zorunda kalacaklardır. Bu fiyat artışı da nihayetinde tüm vatandaşlarımızı ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyecektir.

Kullanılmış olan ve ödemesi devam etmekte olan kredi faizlerinde yapılan bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının artırılması daha makul olacaktır. Bu bağlamda Konfederasyonumuz ve Millet vekillerimiz aracılığı ile ilgili Bakanlık ve mercilere konunun zaruriyetinin izah edilerek yapılan bu faiz artırım uygulamasının yeniden değerlendirilerek kaldırılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
20.05.2024
23:07

Mayıs 1 tarihinden geçerli olacak uygulamayı esnaf odaları bize 15 gün sonra bilgi veriyor hiç bildirmesenizde olurdu zaten hangi hakkımızı savundunuz ki !? Ağır şartlar altında ezilen esnafın yakasından Bir an önce odalar düşmeli ve kapatılmalı...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,15
Neden
20.05.2024
15:31

Güzel ve yerinde bir açıklama, ferdi olarak her yere dilekçeler ile baş vurulmalıdır..mevcudu ödeyemeyen artiş ile yükselen taksit miktarını hiç ödeyemez....İnşallah bu durum düzeltilecektir.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Duyarlı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.