Sanayiciler En Çok Gereksiz Raporlardan Şikayetçi

Sanayiciler En Çok Gereksiz Raporlardan Şikayetçi

Düzce Organize Sanayi Bölgesindeki sanayiciler ile kamu arasında işbirliğinin artırılması, sanayicilere kamu ve üniversite tarafından sağlanan desteklerin tanıtılması amacıyla Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıda İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, KOSGEB, MARKA, İŞKUR, SGK ve Teknopark A.Ş. yetkilileri tarafından sanayicilere sağlanan destek ve teşvikler hakkında bilgiler verildi. Bu kapsamda ithalatın azaltılması, ihracatın artırılması ve sanayiciler arasında işbirliğinin sağlanmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya katılan sektör temsilcisi firmaların yetkilileri, karşılaştıkları sorunları ve kamudan beklentilerini şu şekilde sıraladı:

1-Sanayiciler nitelikli personel bulamadıklarını, il dışından hatta yurt dışından işçi istihdam etmeye başladıklarını belirterek, bu sıkıntılarının çözümü için Endüstri Meslek Liseleri ve Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte işbirliği yapmaya hazır olduklarını beyan etmişlerdir.

2-Yıllık izin verilmesi uygun olmayan ve işgücüne ihtiyaç duyulan işçilerin herhangi bir sağlık sorunları olmadığı halde istedikleri zaman aile hekimlerinden istirahat raporu aldıkları, bu durumun planlı üretim yapmalarını engellediği ve yurtdışı taahhütlerini gerçekleştiremediklerini belirterek, istirahat raporlarının hastanelerden alınması halinde bu durumun düzelebileceğini beyan etmişlerdir.

3-Elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ve kur dalgalanmaları, elektrik ve doğalgaz kesintileri üretim miktar ve maliyetini çok etkilemektedir. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışından aldığımız hammaddelerin ödemeleri dolar olarak yapılmaktadır. Bu durum ihracat pazarında rekabet şansımızı azaltmaktadır.

4-İthalat, ihracat, hammadde kullanımı ve üretim ile ilgili olarak çıkarılan bazı mevzuatlar fiiliyat ile örtüşmemektedir. Elimizi kolumuzu bağlayan bu mevzuatların teoriye değil pratiğe uygun olarak çıkarılması halinde sorunlarımız çözülecektir.

 

Toplantı bitiminde Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem AKSOY, sektörlerinde Düzce’nin önde gelen firmaları olan ve toplantıya iştirak eden Duman Brode San.ve Tic.A.Ş. -Ermop San. Ürünleri Üretim A.Ş. - Confetti Halı San.A.Ş. - Omo Tekstil San.ve Tic.Ltd.Şti. -Kasım Duman Tekstil - Desa Deri San.ve Tic.A.Ş. – 3-S Mühendislik Müşavirlik San.ve Tic.A.Ş. – Ünigen Yapı Malzemeleri A.Ş. firmalarına, Düzce ekonomisine ve istihdama yaptıkları katkılardan ve toplantıya katılımlarından dolay teşekkür etti.

 Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.