Cevizin Kilosu 30 Liradan Satılıyor

Cevizin Kilosu 30 Liradan Satılıyor

Cevizin Kilosu 30 Liradan Satılıyor

Düzce’de ceviz hasadı devam ediyor. Dalında 20 lira olan yaş cevizin kilosu tezgahlarda ise 30 – 60 liradan alıcısını bekliyor.

Cevizin en çok tercih edilen çeşidi ince kabuklu olanı. Yerli çeşitlerde hasat sürerken, Chandler, Fernor, Fernette gibi geç uyanan yabancı çeşitlerde de hasat için hazırlık yapılıyor.

Kolayca erişilebilirliği, uzun süre saklanabilmesi, gıdalara farklı şekilde katılabilmesi ve Türk damak tadına uygunluğu ile günlük diyete eklenmesi oldukça kolay olan cevizin faydaları saymakla bitmiyor.

Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Ceviz, tadı ile de en çok tercih edilen yağlı tohumlar grubuna giriyor. Kuruyemiş sınıfında değerlendirilen cevizin vücut üzerinde çok sayıda olumlu etkisi bulunuyor. Düzenli tüketildiğinde bağışlık sistemini güçlendiriyor, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu engelliyor. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlıyor. İçeriğindeki melatonin ve polifenol bileşikleri sayesinde yüksek oranda antioksidan etkisi bulunuyor.

 

Ceviz hangi koşullarda saklanmalı?

Sonbahar ve kış mevsiminde tazeliğini uzun süre koruyan ceviz uygun şartlarda kurutulduktan sonra çiğ olarak hemen tüketilmeyecekse kabuklu olarak saklanmalı. Serin, kuru bir yerde muhafaza edildiğinde uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Eğer kabuğu kırıldıysa hava almayan uygun saklama kaplarında 6 ay buzdolabında, 1 yıl da derin dondurucuda muhafaza edilebiliyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.