Efteni Gölü'nde Hasarın Boyutu Ortaya Çıktı

Düzce'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Efteni Gölü'nde taşkının izleri, sular çekilince ortaya çıktı.


Düzce'de 150'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan ve adını Bizans prensesi Eftelya'dan alan Efteni Gölü, hafta sonu etkili olan sağanak yağış sonrası taştı. Göl içerisinde bulunan liman paramparça oldu, teras ve oturma alanları da taşkından nasibini aldı. Terasın bir kısmı zarar görürken, oturma alanları da suya kapıldı. Bazı alanlar devrilirken, liman kısmında da çökmeler meydana geldi. Efteni Gölü'nde oluşan hasar ise sular çekilince ortaya çıktı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.07.2023
23:38

Efteni Gölü dahil olmak üzere, Melenin tamamı, Küçük ve Büyük Melen ile Düzce Ovasındaki tüm derelerin temizlenmesi şarttır bu artık açıkça görülmekte, bunu yıllardır kimi sıklıkla kimi zaman da ara.ara da olsa değişik yerlerde bu sel afeti oluyor ve olacak. DSİ dere yataklarına, akarsulara eğer yetkili ve ilgili kurum olarak sorumluysa ki bilinen öyle, DSİ görevinde eksik kalmıştır, eskiden böyle değildi, DSİ en basitinden su kanaletlerine dahi su kaçağı oluyor mu diye titizlikle denetlerdi, şimdi ise günler öncesinden meteroloji bildirdiği halde bu afet millete zarar verdiyse ben başkasını suçlayamam, DSİ Md. Hatta onu görevden alması gereken ve almayanlarda suçludur, kimse kusura bakmasın. Sadece DSİ de değil, her sene o su altında kalan evlere yerleşim izni veren kurum ve çalışanlarının vicdanları rahatmı, devamlı sel olmasına rağmen yeni yapılan yapılar var, ya akla hizmetle devamlı sel olan bir bölgeye yapı izni veriliyor, hangi akıl hangi mantık???????

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,16
Böyle bir mantık yokkkk yokkkk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.