Bakanlık Firmaları Tek Tek İfşa Etti

Bakanlık Firmaları Tek Tek İfşa Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını korumaya, gıdada  taklit ve tağşiş yapanlara göz açtırmamaya devam ediyor. Bu kapsamda,  taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit  edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. İfşa edilen firmalar arasında Düzce’de üretim yapan bir firma da yer aldı.

Vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına  bakmayacaklarını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu kapsamda son olarak 91 firmanın 113 parti ürününü ifşa  ettiklerini duyurdu.

İfşa edilen firmalar arasında Düzce’de üretim faaliyetlerini yürüten Balarısı Gıda San. Tic. A.Ş. yer aldı.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve  tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin  korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve  gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve  dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini Bakanlık  olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz.

Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz  konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde  Bakanlığımızca yürütülen  denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen  denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin  bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması  yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır. Bir usulsüzlük  gördükleri anda vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığı ile bize  ulaşmalarını, şikayetlerini iletmelerini rica ediyorum.”

 Son yapılan ifşa ile beraber, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.609 firmaya ait 3.605 parti ürün tüketicilerin  bilgisine sunuldu.

İşte ifşa edilen firmaların tam listesi

https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Lists/Duyuru/Attachments/411/Kamuoyu_Duyurusu.pdf

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.09.2020
19:12

BUNLARA NASIL CEZA VERİLMELİ Kİ BİR DAHA GIDA İŞİ YAPAMASINLAR YAZIK HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,20
Remzi SALİH Atilla
15.09.2020
16:18

DÜZCEYİ REZİL ETTİLER, ŞİMDİ DİĞER MARKALARDA ŞÜPHE ALTINDA KALACAKLAR, BUNLARA AĞIR PARA CEZALARININ YANI SIRA YİNE AĞIR HAPİS CEZALARI VERİLMEDİĞİ SÜRECE YİNE AYNI İŞİ BAŞKA BİR İSİM ALTINDA YAPACAKLAR, TIPKI HENDEKTEKİ HAVAİ FİŞEK FABRİKASI GİBİ, TIPKI DÜZCEDE VE YİNE SAKARYADAKİ SUCUK FİRMALARI GİBİ , İSİM DEĞİŞTİRİP AYNI HALTI YENİDİN YİYİYORLAR VE BU VATANDAŞIN HAYATIYLA OYNUYORLAR AMA KABAHATİN BÜYÜĞÜ VERİLEN O CEZALARI ÇIKARTANLAR ÇÜNKÜ ZATEN ONLARA BU KAPIYI BU ŞEKİLDE ARALIYORLAR YAPSINLAR DİYE.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,04
CEZALAR CEZALAR CEZALAR, FORMALİTE OLDUĞU İÇİN BÖYLE


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.