Üretici Fındık Fiyatlarını Kabul Etmiyor

Üretici Fındık Fiyatlarını Kabul Etmiyor

Üreticinin 30 lira beklentisinde olduğu fındık fiyatlarında son günlerde görülen düşüş sonrasında haftayı serbest piyasada 22 lira 50 kuruşla kapatırken, haftanın ilk günü de fiyat aynı oldu. Ancak daha önceki seneler gibi üretici oyunu gördü.

Fındık fiyatı üzerinde yine oyunlar mı oynanmaya başlanıyor? Milyonlarca üretici bu sezon fındık fiyatlarının yüksek seyretmesiyle umutlanmış ve ilk defa hak ettiği değeri göreceği umudu içerisindeydi.

Sezona 21 liradan başlayan fındık fiyatları geçen zaman içerisinde hızla yükselerek, ilçelerde 50 randıman 26 liraya kadar. Üretici yükselen fiyatların devam edeceği düşüncesinde olarak 30 lira beklentisine girmesinden sonra fındık fiyatlarında son günlerde tam tersi bir gelişme yaşanıyor.

Fındık fiyatları geçtiğimiz haftayı serbest piyasada haftayı ise 22 lira 50 kuruştan kapattı. Yeni haftayla birlikte fındık fiyatlarının nasıl seyredeceği merak edilirken, haftanın ilk gününde fiyatlarda bir değişiklik olmadı.

ÜRETİCİ BU FİYATI KABUL ETMİYOR

Bundan önceki senelerde düşen fiyatlar karşısında panik yaşayıp elindeki fındığı pazara indiren üreticiler, bu sene her yıl oynanan oyunların farkında olduğunu ve elindeki fındığını pazara indirmemekte kararlı olduğunu gösteriyor. Üreticiler, bu düşüşün suni bir düşüş olduğunu, en kısa zamanda yeniden yükselişe geçeceğini düşündüğünü belirterek, “piyasada fındığa talebin olmasına rağmen yaşanan bu düşüş kim ne derse desin, her seneki gibi bilinçli. En kısa zamanda fındık fiyatı yeniden yükselmeye başlayacak. Bu fiyatlara kimse bizden fındığımızı satmasını beklemesin.” diyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
30.10.2020
14:16

Onlar beklesin köylü çalışıp o şerfzizleri bakacak yer fıstığın yerinde kilosu 45

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,60
Habip kic
30.10.2020
13:30

Bunların oyunları bitmedi gitti onların hesabı varsa allahında bir hesabı vardır keser döner sap döner gün gelir hesap döner işte o zaman egriyi doğruyu göreceğiz medya olarakda üreticinin mağduriyetini dile getirmede zayıf kalıyorsunuz bence Medya olarak daha cok dile getirilmeli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,85
Musa Demirci
27.10.2020
13:26

Herşeye zam varken fındığa neden zam yapılmıyor. Çiftçiye kim destek çıkacak. Her yükü çiftçiye yüklüyorsunuz. Insanların arin terini beş para etmez değerinde fiyat verip. Satmaya getirince altın değerine getirmek ne demek oluyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,65
Ramazan Hıdır


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.