Karda Araç Kullanan Sürücülere Önemli Uyarı

Karda Araç Kullanan Sürücülere Önemli Uyarı

Araç kullanan sürücülerin, araçlarına kar lastiği takmasının yanı sıra karda görüşlerinin net olabilmesi için sileceklerinin de bakımlı olması gerekiyor. Araç sürücülerine uyarılarda bulunan Ümit Sel, ‘Kar yağışı esnasında sürücüler önlerini rahat görmesi için sileceklerinin bakımını yaptırması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı ile birlikte önümüzdeki hafta bir çok kentte kar yağışı bekleniyor. Karda araç kullanan sürücülere ise uzmanından önemli bir uyarı geldi.

Kış lastiği takılması kadar önemli olan araç silecekleri, kar yağışında görüşü iyi göstermesi gerekiyor.

Düzce’de araç silecekleri bakım ve onarımını yapan Ümit Sel, sürücülerin görüş mesafesinin önemli bir durum olduğunu silecek bakımlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Sel, “ Biz hep her kar yağışı öncesinde tekrar ediyoruz. Kış lastikleri, aracın bakımları, silecek lastikleri önemli diye. Hava sıcaklıklarının eksi dereceye düşeceği söyleniyor. Sürücülerin yolda mağduriyet yaşamamaları açısından cam sularının eksi hava şartlarına uyumlu hale getirmeleri gerekiyor.

"Silecek süpürgelerinizi kontrol edin"

Silecek süpürgelerini kontrol etmeleri, silecek motorlarını bakımlarının yapılması gerekiyor. Aynı şekilde kar lastiklerinin, kar lastikleri olsa bile araçta zincir bulundurmalarını tavsiye ediyoruz. Motor suları mesela önemli. Bir önceki karda yaşadık. Bir çok araçta antifriz olmadığı ortaya çıktı. Sanayide o dönemde aşırı bir yoğunluk oldu. Motor suları dondu motorları zarar gören araçlar oldu, radyatörleri patlayan araçlar oldu.

"Sileceklerinde bakımı önemli"

Aynı mağduriyetin yaşanmaması için Radyatör sularının antifriz ile değiştirilmesi cam sularının yine eksi havaya dayanıklı cam suları ile yenilenmesi kış lastikleri, zincirlerin bulunmasını tavsiye ediyoruz. Sileceklerinde bakımı önemli. Sonuçta sürücülerin yolla arasında ki kirlenmeyi örtüyü kaldırabilecek olan tek alet silecekler. Bunların mutlaka temiz olması yeni olması düzgün olması gerekiyor ki camınızı temiz tutsun, yolu ve görüşünüzü engellemesin. Daha net bir görüş sağlasın” ifadelerini kullandı.

Haber: H. DURNA - E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.