Tasfiye edilen firmaların önünde polis bekletiliyor

Tasfiye edilen firmaların önünde polis bekletiliyor

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan BDDK kararı ile faizsiz finansman modeli ile ev ve otomobil pazarlayan 21 şirketin tasfiyesine karar verildi. Sonrasında yeniden bir açıklama yapan BDDK, 8 şirketin daha kendi isteğiyle tasfiye edildiğini duyurdu. 

Buna göre 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu (Kanun) hükümlerine intibak etmek üzere Kuruma başvuruda bulunan listedeki şirketler tarafından tevdi edilen bilgi ve belgeler, söz konusu şirketlere ilişkin Kurum denetim personeli tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen Raporlarda yer alan tespitler ile ilgili mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda intibak planı yeterli görülmeyen ekli listedeki şirketlerin Kanunun Geçici 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında tasfiyelerine, karar verildi.

İşte o şirketler:

BDDK'DAN YENİ AÇIKLAMA

 Yeni bir açıklama daha yapan BDDK, 8 şirketin daha kendi isteğiyle tasfiye edildiğini duyurdu. Böylece sektörde faaliyet gösteren 6 şirket kaldı.

Emin Evim, Fuzel Ev, Sinpaş, İmece, Katılımevim, Çözüm ve Birevim sektörde devam edecek.

FİRMALARIN ÖNÜNDE POLİS BEKLETİLİYOR

Tasfiye kararı alınarak kapatılan ve Düzce'de şubesi bulunan Hedef Evim ile Çözüm Tasarruf firmalarının kapılarına kilit vuruldu. Her ihtimale karşılık olarak ise iki firmanın önünde de polis ekipleri bekletilmeye başlandı. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.