Düzce’de Vaka Sayısı Yüzde 99 Arttı

Düzce’de Vaka Sayısı Yüzde 99 Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk defa İstanbul'da yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının İstanbul'da yapılmasının tehlikeye işaret olduğunu belirtti. Koca, ayrıca İstanbul'un korona haritasını paylaştı. Haritadaki kırmızılık dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Bakan Koca, "Tüm iller İstanbul'la temaslıdır. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilir olmaktan çıkacak" ifadelerini kullandı. Koca ayrıca, İstanbul'un Koronavirüs haritasını paylaştı. Haritadaki kırmızılık İstanbul'daki salgının vahametini ortaya koydu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

O tarihten bu yana ilk kez bir toplantımızı Ankara dışında yaptık. Bilim insanlarımızın katıldığı toplantı az önce sona erdi. Bu toplantı sıradan bir olay değildir. Üç gün önce İstanbul'daki vaka sayılarının Türkiye'deki vaka sayılarının yüzde 40'ına ulaştığını açıkladım. Her 10 kişiden biri İstanbul'dadır. Teyakkuzdayız. Durum bize olduğu kadar size de büyük sorumluluk yüklüyor.

"TÜM İLLER İSTANBUL'LA TEMASLIDIR"

Ortalama vaka artışı yüzde 85'den fazladır. Oran korkutucudur. Artış İstanbul'a günlük geliş gidişlerin fazla olduğu şehirlerde yüksektir. Balıkesir, Tekirdağ yüzde 96, Bilecik Düzce'de yüzde 99, Sakarya'da yüzde 76, Kırklareli'nde yüzde71, Kocaeli'de yüzde 63'tür. Tüm iller İstanbul'la temaslıdır. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilir olmaktan çıkacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
30.10.2020
09:31

Ulaşım araçları çok tehlikeli ....çift maskemi takalım...esnek çalışma Devlet Daireleri tahil mutlaka uygulamaya konulmalı..Akşam saatlerinde büyük otobüste nefes alınmıyor bu uygulamayı kaldıralım....Çalışmayan insanlarımız sabah on a kadar ve saat dörtten sonra sokağa çıkmamalı ......maske,mesafe ve temas kurallarına mutlaka uyulmalı.....Allah yar ve yardımcımız olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,89
Duyarlı
29.10.2020
09:03

BU İŞ ŞAKA DEĞİL, UMURSAMAYAN UMURSAMAZLAR ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN, BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYE DİYE HERKESİ HASTA ETMEYİ BAŞARDINIZ, CEZALARA ALDIRAN DA YOK, TEK ÇARE KESİNLİKLE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAMASININ DERHAL BAŞLAMASI GEREKİYOR.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,28
BUNUN ŞAKASI YOK


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.