Dikilen fidanları görmezden gelin dediler

Dikilen fidanları görmezden gelin dediler

Dikilen fidanları görmezden gelin dediler

Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında bir çok noktada binlerce fidan toprakla buluştu.

Düzce'ni Yeni Taşköprü köyünde de binlerce dikim yapıldı. Köy halkı, "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında köye gönderilen fidanlardan 70 tanesini köyün merasına dikti. Hayvanların güneşlerde korunması için dikilen fidanların zarar görmemesi içinde meranın belli bir kısmı tel örgülerle çevrildi.

Köy halkının "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında diktiği ve fidanların zarar görmemesi için çevrilen tel örgüleri, 2 kişi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne şikayet etti. Şikayet sonrasında iddialara göre Tarım ve Orman İl Müdürlüğü skandal bir karar alarak, tel örgülerin kaldırılmasını fidanların ise sökülmesi için muhtarlığa yazı yazdı.

"Geleceğe Nefes" olunması için dikilen fidanların sökülmesi talimatı skandal olarak yorumlanırken, köy halkı konu ile ilgili olarak Tarım Müdürlüğü'ne şikayetlerini ileterek, " Nasıl "Geleceğe Nefes" olacağız. Bir yandan fidan veriliyor dikilsin diye, bir yandan sökün deniyor. Biz kesinlikle fidanları sökmeyeceğiz. Hayvanlar zarar vermesin diye tel örgü ile kapattık.

Sürekli kapalacak diye de bir şey yok. Fidanlar hayvanların zarar vermeyeceği boyuta gelince, tel örgüleri kaldıracağız zaten. Düzce Valiliği bu konu ile ilgili olarak acil devreye girmeli" ifadelerinde bulundular. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.06.2021
07:19

KÖY SADECE HAYVAN BAKANLARIN YÖNETİCEĞİ BİR ALAN DEĞİLDİR BİZ HAYVAN BAKMIYORUZ HAYVANI OLAN KÖYDE HER İSTEDİĞİNİN YAPILMASINI İSTİYO KİMSE PAŞA DEĞİL KUSURA BAKMASIN GENÇLER NE DERSE O OLUR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,59
Mehmet
6.06.2021
08:04

Üç beş manda bakana bu Meral tahsis edilemez gerekirse imza toplayalım tarım müdürlüğü saygılarımla

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,97
Ahmet kartal


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.