Doğa Cenneti Düzcemize Ziyaretçi Akını

Doğa Cenneti Düzcemize Ziyaretçi Akını

Doğa Cenneti Düzcemize Ziyaretçi Akını

Düzce Valiliğinden Ramazan Bayramı boyunca Düzcemize gelen ziyaretçi sayısı açıklandı.Geçtiğimiz seneki bayramlar ve bu Ramazan Bayramı sonralarında Bolu Valiliğinden açıklama yapılmış Televizyonumuz ve İnternet sitemizde Düzce'de neden açıklama yapılmadığını sorgulanmıştık. Beklenen açıklma Düzce Valiliğinden geldi.

Valilik'ten yapılan açıklamada ;

Kolay ulaşılabilir coğrafi konumu ile Yakın Karadeniz olarak adlandırılan Düzce ilimize 1 – 9 Haziran 2019 Ramazan Bayramı tatili süresince ilimizde ki kamu misafirhanelerinde 1.129, Turizm belgeli otellerimizde 385 yabancı 1.341 yerli,  Belediye Belgeli Tesislerimizde ise 92 yabancı 1.905 yerli, rafting alanında ki tesislerde 780 kişi olmak üzere toplam 5.632 turist konaklamıştır.

Her dönem ilgi odağı olan ve adrenalin sporu olarak bilinen rafting yapan ziyaretçi sayısı ise 4.350’dir.

Şelaleleri ile göz dolduran ilimizde özellikle Aktaş, Güzeldere, Samandere ve Aydınpınar Şelaleleri yine ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Tatil süresince 600 kişi Aktaş Şelalesini, 8.423 kişi Güzeldere Şelalesini, 4807 kişi Samandere Şelalesini ve 2.256 kişi ise Aydınpınar Şelalesini ziyaret ettiler.

Göçmen kuşların uğrak yeri kuş cenneti Efteni Gölünü ise 8.423 kişi bayram tatili süresi içinde ziyaret ettiler.

Akçakoca Fakıllı Mağarasını 3.000 kişi, ülkemizin en önemli mağaralarından olan ve yakın zamanda turizme açılan heybetli kubbesi sarkıt dikitleri ve içinde şelalesi ile ülkemizde görülebilecek en güzel mağaralardan biri olan Yığılca Sarıkaya Mağarasını ise 600 kişi ziyaret etmiştir.

Batı Karadeniz’in tek antik tiyatrosu, atlı kapı,  Konuralp Müze’sini 650 kişi ziyaret etmiştir.

Bayram tatili süresince toplam olarak ilimizi yerli ve yabancı olmak üzere toplam 40.541 kişi ziyaret etmişlerdir. Akçakoca sahilleri, yaylaları, şelaleleri, gölleri ve mağaraları başta olmak üzere her yönüyle Düzce turizme hazır olup, bundan sonrada ziyaretçilerini beklemektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.