Doğalgazı Tüm İlçelerinde Kullanan 2 Şehirden Biri Düzce

Doğalgazı Tüm İlçelerinde Kullanan 2 Şehirden Biri Düzce

Düzce’nin nüfusunun son 20 yılda %100 büyüdüğünü söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şehrin göç aldığını ve bunun da Düzce’nin Türkiye’de cazibe merkezlerinden birinin olmaya başladığını ifade etti. 

Düzce Tv’de Gündem Özel Programına konuk olan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’nin göç alarak son 20 yılda %100 büyüdüğünü, Türkiye’deki cazibe merkezi illerden biri olmaya başladığı için bunun gayet normal bir şey olduğunu söyledi. Keşir ayrıca, Türkiye’de tüm ilçelerinde doğalgazı kullanan iki ilden birinin de Düzce olduğunu belirtti. Keşir, “200 binlerden 470 binlere gelen bir ilimiz var, bu sadece doğurganlıkla olmadı, Türkiye ortalamasının altında bir doğurganlık oranına sahibiz. Sanayi şehriyiz, göçün geliyor olması da aslında bu şehrin bir cazibe merkezi olduğunu gösterir, bunun da altını özellikle çizmemiz lazım. Ben göreve geldiğimde hastane yarımdı, otoban bağlantı yolu, otogar, Kültür Merkezi, o dönemde sayılan temel sorunlardı, tamamını çözdük şimdi yeni sorunları çözmeye başladık. Şu an köylerimizde en çok konuştuğumuz şey ne biliyor musunuz? Köylere doğalgaz ne zaman gelecek?  Doğalgazı tüm ilçelerinde yakan iki il var, biri İstanbul, diğeri Düzce.. Hala tüm ilçelerinde doğalgazı bulunmayan 79 il var. Yasa gereği yanıcı yakıcı madde imar planı geçmeyen yerde kullanılamıyor. Köy statüsünde de bu mümkün değil, buradan duyuralım, köylerimiz ya referandum yapıp mahalle olacaklar ya da mücavir alan olacaklar. Bu ekonomik açıdan ve hava kirliliği açısından da çok önemli. Bu köylülerimizin karar verebileceği bir şey, artık köylerimiz de şehirleşmeye başladığı için ihtiyaçlarda ona göre oluşuyor. Biz ne söz verdiysek vatandaşımıza onu yapıyoruz” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.05.2023
07:32

Canım Düzce ovasını ne hale getirdiniz bide ovunuyosunuz eskiden Düzce değildi adımız yeşil Düzce idi insanları fabrikalarda köle yaptınız benim köyümde eskiden beş on tane her hanede hayvan olurdu şimdi köyümüzde parayla süt bulamiyoz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,19
Fikri yilmaz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.