Kızılay'ın 156. Yılı Kaledibi'nde Kutlandı

Kızılay'ın 156. Yılı Kaledibi'nde Kutlandı

11 Haziran 1868 yılında kurulan Kızılay’ın 156. Yıl dönümü Düzce'de de kutlandı. Düzce Valisi Selçuk Aslan “1868’de ekilen tohum bugün devasa bir çınar oldu” dedi.

Türk Kızılayı yıl dönümlerinin 156. yılında Düzce’nin Beyköy Beldesi Kaledibi mesire alanında etkinlik düzenledi. Etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Kızılay Düzce Şube Başkanı Av. Halil Aydın, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak, protokol üyeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 1868'de ekilen tohumun bugün devasa bir çınar olduğunu vurgulayan Düzce Valisi Selçuk Aslan " Türkiye'nin değil dünyanın her bir tarafındaki mazlumlara iyilik elini uzatabilecek devasa bir çınar" dedi.

Aslan "1868’de ekilen tohum bugün devasa bir çınar oldu. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her bi tarafındaki mazlumlara iyilik elini uzatabilecek devasa bir çınar. Faaliyetleri sırasında Kızılay’ımızın son şehidi olan Düzceli kardeşimiz İdlib bölgesinde oradaki mazlumlara yardımını ve merhametini götürürken şehadete erdi. Her zaman iyilik ve şefkat elini uzatmak bazen kolay olmaya biliyor. Türk Kızılayı dünyada benzer faaliyetler içersinde olan diğer yardım kuruluşları arasında önemli bir yere sahip. Kızılay kanun ile kendisine verilen uluslararası camiada kendisine verilen görevi harika şekilde yerine getirmekte. Bu Türk insanlığını gururlandıran çalışmadır" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Düzce Kızılay Şube Başkanı Av. Halil Aydın, "Zor ve meşakkatli günlerde hazırlıklı olmak adına her daim nöbetteyiz" dedi. Aydın "Kızılay’ımızın kuruluşunun 156. yılında bizi bu şekilde bir araya getiren Allah’a hamd olsun. Zor günlerde meşakkatli günlerde hazırlıklı olmak adına her daim nöbetteyiz" diye konuştu.

 

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.