Yunus Özay Er'den "Ekmek" Açıklaması

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, son zamlardan sonra tüm kesimlerin olduğu gibi fırıncıların da olumsuz etkilendiğini, başta Düzce Belediyesi’nin halk ekmek konusunda net olması gerektiğini belirterek, “Düzce yerelinde bu konu ile alakalı ivedilikle adım atılmalı; ne ekmek üreticisi esnafımız ticari zarar ne de hemşehrilerimiz ekmekte fahiş fiyat artışı veya yüklü gramaj eksiltmesi ile karşı karşıya kalmamalıdır” dedi.

 

Er, “Enflasyon ve kur artışları ile beraber ülke genelinde özellikle gıda fiyatlarında büyük artışlar yaşanmakta, insanımız ekonomik olarak zor günler geçirmektedir.


En önemli gıda maddelerinden olan sofraların temel besini ‘ekmek’ ile alakalı gerek hammadde fiyatlarındaki artış gerekse de malzeme arzında görülen sıkıntılar bir an önce önlem alınmasını zaruri kılmaktadır, İyi Parti Düzce Teşkilatları olarak Fırıncı esnafımıza yaptığımız ziyaretlerde ve vatandaşlarımız ile yapılan istişarelerde ortaya çıkan tablonun pek iç açıcı olmadığını üzülerek belirtmek isteriz. Özellikle Son 3 ay içerisinde un fiyatlarının %300’ün ve ekmekte kullanılan çeşitli yağların fiyatlarınında %300-350’nin üzerinde artmış olması, ilgili maliyete doğalgaz, elektrik ve lojistik giderlerindeki artış da konduğunda ekmek üretimini Fırıncılar açısından içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.


3 ay önce yapılan ve eski fiyatlarla alınan stoklar bitmek üzere olup, mevcut maliyetler ile ürününü satan fırıncının kazandığı para ile aynı miktarda hammadde alıp aynı miktarda üretim yapması mümkün görünmemektedir” dedi.


Fırıncıların yaşadıkları sıkıntılarla ilgili ivedilikte adım atılması gerektiğini belirten Er, “Düzce yerelinde bu konu ile alakalı ivedilikle adım atılmalı; ne ekmek üreticisi esnafımız ticari zarar ne de hemşehrilerimiz ekmekte fahiş fiyat artışı veya yüklü gramaj eksiltmesi ile karşı karşıya kalmamalıdır.


 Bu çerçevede, Düzce Belediyesi halk ekmekle alakalı atacağı adımı olumlu veya olumsuz netleştirmeli, esnaf önünü daha rahat görebilmelidir. Konu artık proje ve vaadin bir adım ötesine geçmelidir. Dar gelirli vatandaşlar için belediye bünyesinde üretim yapılmayacak ise de, ucuz ekmek arzı mutlaka sağlanmalıdır. İyi Parti olarak burada inisiyatif almaya hazırız. Bizim temel önerimiz ise  Fırıncı esnafının belirli giderlerini desteklemek veya sübvanse ederek hem fahiş fiyat artışını engellemek üzerinedir. Bu sayede hem esnafın ayakta kalması hem de Düzcelinin ekmek sıkıntısı çekmemesi sağlanacaktır” dedi. 


Er, fırıncı esnafının ayakta kalması için yapılacakları şöyle sıraladı, “Düzce Belediyesi ve Valiliği ‘ekmek’ satışında önemli bir yer tutan ‘ lojistik’ ve ‘dağıtım’ hizmetlerinde fırıncılara destek olmalı, belirli miktarda ekmeğin dar gelirlilere ulaştırılmasında maliyet desteği sağlamalıdır, gerekirse dağıtımı kendi araçları ile yapabilmelidir. Fırıncılara hammadde alımında destek verilmeli, toplu alımlar teşvik edilerek hammaddenin ucuzlamasının önü  açılmalıdır. Dar gelir grubuna mensup vatandaşlarımız için ucuz ekmek yine Düzceli fırıncılara ürettirilmelidir. Hammadde fiyatları dengelenene kadar SGK, su ve lokal vergilendirmelerde Fırıncılara sübvansiyon içerikli destekler verilmelidir. Dar gelir grubuna mensup ailelerin yaşadıkları yerler belirli olup, olası ekmek fiyatı artışından  en çok bu insanların etkileneceği bilinmektedir. Bu sebeple de yerel esnaf ile işbirliği içerisinde bu mahallelerde belediyemiz ekmek büfeleri açarak, ekmeğin daha ucuz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlamalıdır.

Bu ve benzeri adımlar atılmaz ise Fırıncılar zor durumda kalacak, hatta kepenk kapatma duruma gelip vatandaşlarımız en temel gıdaları olan ekmek arzında sıkıntı yaşayacaklardır. İyi Parti Düzce Teşkilatları olarak bu ve benzeri bir çok konuda öngörülü olunup, problemin önceden görülüp tedbir alınmasını umut ediyoruz. Çok geç olmadan” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.11.2021
17:18

HALK EKMEK FABRİKASINA GEREK YOK İKİ TANE BÜYÜRŞEHİR BELEDİYESİ DÜZCEMİZE EKMEK GÖNDERSİN 1.25 TL DEN DÜZCE HALKI EKMEK YESİN DÜZCE BELEDİYESİ YER GÖSTERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKMEK BÜFESİ AÇILSIN BU KADAR BUNU DA YAPAMIYORSANIZ BU HALK SANDIKTA HESABINI SORAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,60
selman
26.11.2021
17:11

zor zamanlarda, yerel yöneticilerin halka desek veren projeleri ve fonu olmalı.Bugüne kadar Düzce belediyesinden destek için hiç bir şey göremedik.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,61
esnaf


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.