Depremlerden Ders Çıkararak Geleceğe Hazırlanmalıyız

Depremlerden Ders Çıkararak Geleceğe Hazırlanmalıyız

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, "Tüm  ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 22 yıl geçti. Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğinden yola çıkarak, şehrimizi geleceğe hazırlamalıyız" dedi.

   İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

   Er,”  Doğal afetler adı üzerinde doğa olayıdır. Ama nedenleri ve sonuçları ile insanlar için bir kader değildir. Düzce’de 17 Ağustos tarihinde 270 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce insan sakat kalmış, 3132 konut ve 692 işyeri tamamen yıkılmıştır” dedi.

Er "Özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini şiar edinerek şehrimizi geleceğe hazırlamalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz”  dedi.

   Er, depremin değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığına dikkat çekerek, “17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.08.2021
17:00

Deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yakınlarına sabır dilerim. Allah bir daha böyle acıyı yaşatmasın.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,72
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.