“Öğrenciler Mağdur Otelde Kalıyorlar”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilçede yurt sorunu yaşanmasına rağmen Sarıyer mahallesinde bulunan öğrenci yurdu binasının Kızılay tarafından huzurevine dönüştürülecek olmasını eleştirdi. Durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya aktardığını belirten Şahin, öğrencilerin otellerde kaldığını söyledi.  Şahin ayrıca Kızılay tarafından tadilat projesinin gizlenmesinin ve projeye 6.5 milyon TL harcanacak olmasının soru işaretleri yarattığını vurguladı. 

“YURT 2019 YILINDA KAPATILDI”
Yurdun öğrenci sayısındaki azalma nedeniyle kapatıldığını dile getiren Şahin “Kaynaşlı’da buluna Kredi Yurtlar Kurumu’nun geçmişte işlettiği yurt ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı duydum. İlçemizde bir Meslek Yüksek Okulu var. 2010 yılında Sarıyer mahallesinde 5 bin 500 metrekare hazine arazisi üzerine 4 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yurt inşa edildi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı burayı 2 yıl çalıştırdı. Daha sonra yurt KYK’ya devredildi. 2019 yılına kadar da KYK yurdu olarak hizmet verdi. Daha sonra öğrenci sayısındaki azalma gerekçesiyle yurt kapatıldı. Ciddi bir mağduriyet yaşandı. Bizde gerekli girişimleri o dönemde yaptık” dedi. 

“KIZILAY’A YAŞANAN MAĞDURİYETİ ANLATTIK”
Şahin, Kızılay yetkililerine öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti ilettiklerini belirterek “Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi noktasında herhangi bir şey yapılmadı. Yurt Milli Eğitim’e devredildi. Oda Kızılay’a tahsis etti.  Kızılay Akçakoca’daki huzur evini 3 yıllığına geçici olarak buraya taşımak istedi. Biz Kızılay yetkililerine bir öğrenci yurdu sıkıntısının yaşandığını aktardık ve herhangi bir girişimde bulunmamalarını istedik. Paranız mı yok başka bir yer bulun öğrencilerin mağduriyetini giderelim dedik” diye konuştu. 

“BAKAN SOYLU’YA ANLATTIM”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya durumu anlattığını ve Bakan Soylu’nun kendisine hak verdiğini kaydeden Şahin “Deprem dolayısıyla Düzce’ye gelen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ben durumu ilettim. Öğrencilerimizin yurt olmadığı için otellerde kaldığını söyledim. Bazı öğrencilerimiz Düzce’ye gidip gelmek durumunda kalıyor. Buda mali bir yük getiriyor. Yurt olmadığı için bazı öğrenciler kayıtlarını donduruyor. Israrla Buranın huzurevi olması isteniyor. Biz huzurevine karşı değiliz. Ancak burada öğrencilerin yaşadığı mağduriyetler var. Bunların hepsini aktardım. Sayın Bakanımız bize hak verdi. Ben Gençlik ve Spor Bakanı ile de görüşeceğimi söyledim” şeklinde açıklama yaptı. 

“PROJE NEDEN GİZLİ”
Kızılay yetkililerinin yurt birasında yapılacak çalışmalar ile ilgili projenin gizli olduğu gerekçesiyle kendilerini bilgilendirmediğini iddia eden Şahin, tadilata harcanacak 6.5 milyon TL’nin de kafa karıştırdığını ifade ederek “Kızılay burada bir çalışma yapmak istiyorsa Belediye ile irtibata geçecek. Nasıl bir tadilat yapacaklarını, ne tür bir proje uygulayacaklarını bize göstermek durumundalar. Orada bizden habersiz bir çalışma başlatılmış. Zabıta arkadaşlarımız gittiler. Projeyi girmek istedik. Proje gizli diyorlar. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Yaptım oldu mantığı doğru değil. Yurdun tadilatı ile ilgili projeyi yapan firmanın 6.5 milyon liralık harcama yapacağını öğrendik. Bu da ciddi bir soru işareti. Yeni binada 6.5 milyonluk ne tür bir onarım yapılacak” diye konuştu. 

“KAYNAŞLI’DA NEDEN YURT KAPATILIYOR?”
Şahin yeni yurtlar açmakla övünen devlet yetkililerinin Kaynaşlı’da neden yurt kapattığını “Biz öğrencilerimize ve velilere cevap veremiyoruz. Yüksek okulda yurt olmadığı için kapanma noktasına gelecek. Bir çok yerde yurt açmakla övünen devlet yetkilileri Kaynaşlı’da neden yurt kapatıyor” dedi. 

“BELEDİYE İZNİ OLMADAN BİR ŞEY YAPAMAZLAR”
Kızılay’ın Belediye izni olmadan alanda bir çalışma yapamayacağını belirten Şahin şöyle devam etti: “Biz Kızılay’a karşı değiliz. Bize yurttaki öğrenci sayısının azaldığı ve yurdun zarar ettiği söyleniyor. Yurt ticarethane mi? Öğrenciden tasarruf yapılır mı? Biz öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi ile alakalı gerekenin yapılacağına inanıyoruz. Kimseye karşı art niyetimiz yok. Kaynaşlı’da bir şey yapılacaksa Belediye ile irtibata geçilecek. Bu hangi kurum olursa olsun. Belediye’nin izni olmadan bir şey yapılması söz konusu değil. Bu bize yasaların verdiği bir yetki. Yurt sorununun çözümü için hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.01.2023
11:47

Atatürk'ün portresi neden aşağı asılmış?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,50
uzun


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.