Müzeler Haftası Müzede Kutlandı

Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli ve Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılım sağladı.

Konuralp Müzesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman ile kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

Etkinliğin ilk bölümünde Konuralp Müze Müdürü İhsan Aslan, Gösterişli ve Kocaman’ın da bulunduğu protokol üyelerine Konuralp’in tarihçesi ve müzenin kuruluşu ile geçen süreçte yapılan çalışmalarına yönelik sunum gerçekleştirildi. Ardından protokol üyelerine müze gezdirilerek sergilenen eserler hakkında bilgiler verildi.

Programın ikinci bölümünde ise öğrenciler tarafından Halk Oyunları gösterilerini gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli ile Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, minik öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

“DÜZCE’DE TARİHİ DEĞERLERİMİZ VAR”
Etkinliğin ardından haftaya yönelik kısa bir değerlendirme de bulunan Gösterişli, “Müzeler Haftamızı kutluyorum. Geçmişimizi iyi bilmemiz lazım ki geleceğimizi daha sağlıklı planlama yapabilelim. Gençlerimize geçmişimizi öğretelim ve geleceğimize ona göre şekillendirelim. Düzce’de çok önemli tarihi değerlerimiz var. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü'de saklı tarihin gün yüzüne çıkması için büyük çaba sarf ediyor.  Düzce Belediyesi olarak tarihe ne denli değer verdiğimizi yaptığımız çalışmalarla gösteriyoruz. Antik Tiyatro özelinde yaptığımız çalışmalar ve ortaya çıkarttığımız tarihi kalıntılarla sadece Türkiye değil tüm Dünya genelinde merakla takip edilen bir şehir haline geldik” dedi.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.