Turizm Tesislerini İncelemeye Devam Ediyor

Turizm Tesislerini İncelemeye Devam Ediyor

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan, turizm işletme tesisleri inceleme gezilerini sürdürüyor. Aynan Kaynaşlı Sazköy’de bulunan Tekir Köy Evi’ni ziyaret ederek, tesis sorumlusu Elanur Tekir ile bir araya geldi.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan tesis sorumlusu Elanur Tekir’den tesisin kapasitesi, ziyaretçi profili ve beklentileri hakkında bilgiler aldı. Eko turizmin önemine vurgu yapan İlknur Aynan “Günümüzde geleneksel kitle turizminin yanı sıra doğayı ve yeni kültürleri keşfetmek, günlük yaşam tarzından uzaklaşarak kısa süreliğine dahi olsa değişik kültürleri yerinde yaşamak amacıyla seyahat edenler, kendilerinin de köy sosyal hayatı içinde aktif olarak rol alabilecekleri turizm hareketlerine katılmak istemektedirler. Kitle turizmine alternatif olarak, kırsal kesimde turizm alanları yaratarak turizm türlerinin ve kırsal kesim ekonomilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Turizm arzının maksimize edilmesi, turizm arz ve talebinin dengelenmesi ve turizmin bölgesel kalkınmada bir araç olarak kullanılmasının sağlanması, eko turizmin uygulandığı köyler aracılığıyla gerçekleşmektedir” dedi.

İlknur Aynan tesisin, doğal, kültürel ve fiziki yapısının korunarak sürdürülebilir turizm anlayışı ve tutumuyla işletilmesinden ötürü tesis sorumlusu Elanur Tekir’e teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.