Depreme Karşı Sürdürülebilir Çözümler

Depreme Karşı Sürdürülebilir Çözümler

Depreme Karşı Sürdürülebilir Çözümler

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Yapı Kimyasalları ile Sürdürülebilir Onarım ve Güçlendirme” başlıklı seminer ile sergi ve atölye çalışmaları, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Sika firmasından Ürün Müdürleri İnşaat Mühendisi Yavuz Çavunt ve İnşaat Mühendisi Devrim Nazlıkol davetli konuşmacı olarak katıldı.

Yavuz Çavunt konuşmasında Sika firmasının tanıtımı, yenileme ve güçlendirme, problemlerin tespiti ve çözümü, çatlakların oluşumu ve yerleri, tasarım ve imalat hataları, korozyon, kimyasallar, depremler, sürdürebilirlik ve günlendirme gereksinimleri gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu.

 

Deprem öncesinde güçlendirme çalışmalarının önemine dikkat çeken Yavuz Çavunt, sağlamış oldukları inovatif ürünler ile betonarme yapıların uzun yıllar servis ömrünün korunmasına, tonlarca atık malzemenin çevreye vereceği zarar ve ekonomik kayıpların da önüne geçilmesine katkı sunduklarını ifade etti.

Programın diğer konuşmacısı Devrim Nazlıkol ise beton, beton bileşenleri, kimyasal yapı malzemeleri, kalıp yağları, beton üretim prosesleri, demir donatılar, sentetik fiberlerin kullanımı ve renkli betonlar gibi konulara değindi.  Beton üretiminin her yıl artarak devam ettiğini belirten Devrim Nazlıkol, “En ucuz yapı malzemesi olması, bölgesel üretim ve ulaşılabilirlik, kolay şekil alması, yanmama özelliği ve ses yalıtımı betonu cazip hale getirmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Program sonrasında fuaye alanında Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Yapı Ressamlığı Programı öğrencileri ve Yapı Malzemeleri Dersi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar rehberliğinde hazırlanan “Yenilikçi Yapı Malzemeleri” başlıklı serginin tanıtımı da gerçekleştirildi.

Günümüzde değişen teknoloji ve düşüncelerin malzemeye bakış açısını da değiştirdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar, “Deprem güvenliği, hafif malzeme, yangına dayanıklı malzeme, havayı temizleyen nefes alan tuğla, yollarda ışıldayan beton, kenevirden tuğla, mantar miselyumu, zenon panel gibi birçok yenilikçi yapı malzemesi tanıtılmıştır. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından düzenlenen atölye çalışmalarında ise Düzce Üniversitesi öğrencileri öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dökerek yeni geliştirilen malzemeleri tanıma imkanı elde etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.