Düzce Adıge (Çerkes) Kültür Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün yıldönümünde anma etkinlikleri düzenliyor. Anma programı, 21 Mayıs Çarşamba günü Düzce’de gerçekleştirilecek.
Anma Programı Şu Şekilde:
18:30 – Sabiha Ulusoy Kütüphanesi yanı, Kafkas Park’ta yer alan “Kafkas Anıt Rölyefi” önünde program açılışı yapılacak.
19:00 – Anıt Rölyef’ten Düzce Belediye Meydanı’na doğru anma yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Akşam ile Yatsı namazı arasında – Mevlid programı düzenlenecek.
Geçtiğimiz yıl Türkiye genelindeki 21 Mayıs anma etkinlikleri, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) koordinasyonunda Düzce’de yapılmıştı. Bu yıl ise KAFFED’in merkezi anma programı 24 Mayıs Cumartesi günü Samsun’da düzenlenecek. Düzce Adıge Kültür Derneği, yereldeki programını tamamladıktan sonra bu organizasyona da katılım sağlayacak.
Çerkes halkı için tarihsel ve kültürel öneme sahip olan bu anlamlı günde, soykırım ve sürgünde yaşamını yitirenler bir kez daha saygı ve dualarla anılacak.