Gerekli Önlemler Alınmazsa Hava Kirliliği Azalmaz

Düzce’de özellikle kış aylarında görülen hava kirliliği ile ilgili olarak İyi parti Belediye Meclis üyesi Erkan Dinçer Düzce Tv ekranlarında Mehmet İbrahimoğlu’nun programına katılarak önemli açıklamalarda bulunarak gerekli önlemlerin alınması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti. 


Düzce’de özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen hava kirliliği, sis ile birlikte birleşinde kötü sonuçlar çıkartmaya başladı. Dünya hava kalitesi tarafından 2020 yılında 15’inci olan Düzce, Kasım 2021’de 11. Sıraya kadar yükseldi. Hava kirliliği ile ilgili çalışmalarını sürdüren, Düzce’nin hava kirliliğinde tek savunucusu olan Düzce Belediyesi Meclis üyesi İyi Partili Erkan Dinçer, Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Dinçer, hava kirliliği ile ilgili yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu programda, “ Düzce coğrafi konumu itibari ile çanak bir konum içerisinde.

Rüzgar koridorlarının oluşmaması yanlış yapılaşmama sebebi ile şehrin içerisinde hava kirliliği var. Düzce’de yaşayan herkes bu havayı solumak zorunda kalıyor. Belli bir grup var. Düzce gönüllüleri platformu 2 bin 260 üye katılım sağladı bu platforma bundan dolayı memnuniyet duyuyorum. 250 bin nüfus var. Bu rakam çok büyük bir rakam değil. Bu platformda sayı daha çok olmasını isterdim. Hava kirliliği ile ilgili bir çok kişi bilgilensin isterdim. Hava kirliliği nedir? Hava dışarda pırıl pırıl gözüküyor ama o soluduğumuz hava temiz olmuyor. Burada ölçüm istasyonları var. Uzunmustafa’da belediyenin orada ve bahçeşehirde ölçüm istasyonları var. Merkezdeki 2 ölçüm cihazı var. Burada partikül maddeleri ölçüyor. Arabaların egzoslarından çıkan parçaçcıklar, bacalardan çıkan parçacıklar, sanayi tesisinden çıkan parçacıklar Çevre ile ilgili olarak ölçülüyor. Partikül madde 10 ve 2.5 arasında değişiyor. 10 mikron ve altında ise PM 10 diyoruz. PM 2.5 demek 2.5 mikrondan daha küçük parçacıkları söylüyor. 2.5 olanlar havada uzun süre kalabiliyor. Rüzgarda olmadığı zaman sürekli kalıyor. Bu partiküller akciğerlere oradan da kana geçiyor ve çeşitli rahatsızlıklar çıkartabiliyor. Nefes almada zorluk çekebilir insanlar boğaz ağrısı çekebilirler burun tıkanıklığı olabilir. Uzun vadeli akciğer astım gibi çeşitli hastalıklar olur. Düzce’de yavaş yavaş insanlar zehirleniyorlar. Kasım ayı ile Nisan ayı içerisinde insanlar sürekli zehirleniyorlar. Hava nın içerisinde bir sürü partikül maddeler var. Bu parçacıkları görmüyoruz. Bu konu ile ilgili olarak çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Bacalardan duman azaltılması, sanayilerin bacalarından dumanların azaltılması gerekiyor. Araba egzozlarından az duman çıkması gerekiyor. Teknik elemanlar tarafından titizlikle hazırlanmış bilgiler var. Bu bilgileri tek tek incelenmesi ve uygulamaya alınması gerekiyor. Bunlar uygulamaya alınsa hava kirliliği olmaz” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.