Türkiye Talep Ediyor Karanlıkta Alıyorlar

Türkiye Talep Ediyor Karanlıkta Alıyorlar

Türkiye'nin dört bir yanından kente gelen kestaneciler, sıkı pazarlıklar sonucu ürünleri karanlıkta satın almak zorunda kalıyor.  Kendi imkanları ile pazaryerini aydınlatmaya çalıştıklarını belirten vatandaşlar pazaryerinin aydınlatması için yetkililere seslendi.

Aziziye Mahallesi'ne 'Kestane Pazarı'nın kurulmasıyla kentte 'Düzce kuzusu' denilen kestanenin ünü, yurt geneline yayıldı. Orman köylülerinin bahçelerden toplayarak, pazarda satışa sunduğu kestaneleri almak isteyenler, Türkiye’nin dört bir yanından Düzce’ye gelmeye başladı.

Ancak hem satıcılar hem de alıcılar gece saatlerinde kurulan pazarın aydınlatılmamasından şikayetçi. Satıcılar yaklaşık 2 senedir pazarın aydınlatılması için yetkililere başvurduklarını belirttiler.

“Karanlıkta kimse kimseyi göremiyor”

Samsun ili Çarşamba ilçesinden gelen Metin Akyüz de eline aldığı ışık ve kafa lambası ile zor şartlar altında kamyonuna kestane doldurmaya çalıştığı ifade etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen alıcıların karanlıkta ne kantarı ne de kestaneyi göremediklerini belirten Akyüz şöyle konuştu:

“Burası Ankara ile İstanbul’un ortası Düzce burası. Buranın güzel bir yer olması lazım. Buraya haftalık inen mal 150 ton. Köylü alıcı herkes burada. Ben Samsun Çarşamba’dan geldim. 1. arabayı gönderim 2. arabayı dolduruyorum. Elektrik ışığıyla mal dağıtıyoruz. Elektrik ışığıyla deftere yazıyoruz. Vatandaş kantarı göremiyor. Elektrik ışığıyla gösteriyoruz. Burada yetkili yok mu? Ben Çarşamba’dan geldiğim halde kınıyorum. Ben burada para sayacağım çantam burada. Elimdeki ışıkla bu çantayı açacağım satıcıya öyle para vereceğim. Lamba nerede lamba yok. Sayın Tayyip Erdoğan’ımızın duyması lazım. Buradaki kalabalığa bakar mısınız? Sanki düğün var. Niye? Çünkü karanlıkta kimse kimseyi göremiyor ki. 81 vilayetin 50’si burada. Her şehirden bir esnaf var burada. Ama karanlıkta adam adamı tanıyamıyor. Malını almış ama göremiyor ki karanlıkta. Bu dayının 2 defa malını aldım bu gece görmemişim adamı. Şimdi bana malımı aldın sen dedi de öyle gördüm tanıdım adamı. Karanlıkta kimse kimseyi göremiyor.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.