Düzce’de Karantina Sürecinde Boşanmalar Arttı

Düzce’de Karantina Sürecinde Boşanmalar Arttı

Düzce’de Covid-19 pandemisiyle birlikte boşanma davalarında artış yaşandığını dile getiren Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, bu artışın bir diğer sebebinin ise çiftler arasında yaşanan geçim sıkıntısının olduğunu söyledi.

Yeni tip Corona virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’de, sokağa çıkma yasağının büyük oranda kalkmasının ardından çok sayıda çift boşanmak için resmi dairelere başvurdu. Buna bağlı olarak Düzce’de boşanma davalarında artış olduğunu söyleyen Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, bu durumun sadece Korona Virüsten kaynaklanmadığını aynı zamanda çiftlerin boşanmalarında ekonomik krizinde önemli ölçüde etkili olduğunu dile getirdi.

Azade Ay konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mart ayına bir kısıtlama kararı çıkarılmıştı ilk olarak. Evden çıkmama, belirli saatlerde sosyal hayata karışma şeklinde olmuştu. Bu kısıtlama bittikten sonra evet açılan boşanma davalarında belirli bir artış oldu. Bu da çok normal. Çünkü pandemi öncesinde ve hale devam eden bir ekonomik kriz var ülkede. Her ekonomik kriz sonrasında, sosyolojik olaylar insan psikolojisi üzerinde bazı etkiler yapar. Boşanmalarda benim anladığım daha çok bunların etkisi. Düzce’de boşanma davaları artmıştır. Artan oranda halen devam etmektedir. Ama pandemi döneminde sanırım eşlerin aynı anda aynı evde bulunmaları, ekonomik krizin olması, insanların çalışamaması, virüsün yarattığı psikolojik baskılar nedeniyle sağlıklı düşünemediklerini ya da aralarındaki uyuşmazlıklara bir türlü çözüm getiremediklerine inanıyorum ben. Boşanmalardaki artışı da hem ekonomik kriz hem de pandemiye bağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.