Düzceli’ler Artık Kaymayacak

Düzceli’ler Artık Kaymayacak

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz, şehrin kalbinde başlatılan ve şehrin 30 yıllık geleceğini planlayacak Kent Estetiği Projesi’nin ayrıntılarını paylaştı. Deneyimli şehir plancısı Serkan Yılmaz, kentte trajikomik bir sorun haline gelen mermer kaldırımların da yenileneceği müjdesini verdi.

Ocak ayında Cedidiye Meydan Projesini kamuoyu ile paylaşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentin dönüşümünü sağlayacak ve değer katacak bir diğer çalışma olan ve İstanbul Caddesi boyunca uygulanacak Kent Estetiği Projesini de açıklayarak tüm Düzce’nin 2053 yılına hazırlanacağını kamuoyuyla paylaşmıştı.

“Hedefimiz Düzce’nin geleceğini planlamak”

  Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz da projeyle ilgili detayları Düzce TV mikrofonlarına anlattı. Yapılan her projenin sorunlara kalıcı çözüm getireceğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle konuştu:

“Düzce’yi aslında 2053 yılına hazırlıyoruz. Elbette her dönemde belirli bir dönüşüm hareketi oluyor ama bunu baştan aşağıya tüm haliyle ve ileriki yılları da kapsayacak şekilde bir vizyon çiziyoruz. Yapmak istediğimiz Düzce’nin geleceğini planlamak. Düzce’nin 30 yıllık geleceğini planlamak. Bugün dikkat ederseniz Belediye Başkanımız Faruk Özlü’nün vizyonuyla birlikte, yapılan her iş aslında kalıcı, alt yapıya yönelik ve şehrin sorunlarını çözmeye yönelik projeler.

Bugün bakarsanız şu anda faaliyete geçmiş olan çöp tesisi, içme suyu projesi gibi bunlar hep 30-40 yıllık çöp ve su sorununu çözmeye yönelik projeler. Belki bunlar vatandaşın bire bir gözle göreceği hizmetler olmayacak. Çöp zaten toplanıyor veya su zaten akıyor. Bunlar 30-40 yıl boyunca bir daha sorun olmayacak.”

“Çevre düzeni planında yenilenme ihtiyacı doğdu”

  2008 yılında planlanan çevre düzeni planında artık yenilenme ihtiyacı doğduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu bağlamda da aslında bunları yönlendirecek olan şey çevre düzeni planlarımız. Mevcut çevre düzeni planlarımız 2008 yılında onaylandı. Deprem olması ve Düzce’nin il olmasıyla çevre düzeni planları sekteye uğramıştı ve bugüne kadar sarktı. 2008 yılında ise çevre düzeni planı hayata geçirildi. 2020 yılında süresi dolan planlar hazırlandı ve onaylandı. Ancak yürürlüğe girmesinin ardından Düzce’de çok büyük şeyler değişti. Mesela 2005 yılında kurulan üniversite bugün 35 bin öğrenci sayısına ulaştı. 2008 yılında İSKİ Düzce ovasını içme suyu havzası ilan etti. Düzce’nin alanının yüzde 66’sı bu içme suyu havzasının içerisinde yaşıyor.  Doğrudan halkımızı etkileyen birçok karar alındı. Bu gelişmeler projede yoktu. Bu nedenle çevre düzeni planında yenilenme ihtiyacı doğdu.”

Düzceliler artık kaymayacak

Düzce’de yaşayan vatandaşların özellikle kış aylarında kronik sorunu haline gelen mermer kaldırımların da değiştirileceği müjdesini paylaşan Yılmaz, “Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Aslında Düzce’nin 2053 yılına hazırlığını bu 30 yıllık vizyonunu ortaya koyacağız ve Düzce’nin gelişimini yönlendireceğiz. Bu projenin başında Millet Bahçesi ve diğer tarafında Cedidiye Meydanı olan bir proje bu. Bu alan arasındaki İstanbul Caddesi’nde de bir dönüşüm başlattık. Çünkü burası şehrin kalbi. Burada bina cephelerimiz yenilenecek. Aynı zamanda alt yapılarımız yenilenecek. İlk etapta içme suyu alt yapımızı yeniledik. Kanalizasyon alt yapımızı kontrol ettik. Onda da bir sıkıntı yok. Şimdi kaldırım taşlarını üretiyoruz. Bu mevcut kaplamaların hepsi değişecek. Zemin kaplamamız granit bazalt. Halkımızın bazı şikayetleri vardı kaldırımlar konusunda. Bunları da değiştireceğiz. Böylelikle şehir daha konforlu bir hale gelecek” ifadelerinde bulundu.

"Ağaçlar zarar görmeden söküldü"

Proje kapsamında İstanbul Caddesi’ndeki ağaçların sökülerek başka bir alana dikileceğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Yılmaz son olarak, “Şehrin ana kalbindeki bu caddeyi değiştireceğiz. İlk etapta Mart ayı olması itibariyle ağaçları söktük. Çünkü biraz daha geç kalırsak ağaçları yeni diktiğimiz yerlerde hayatlarına devam etme şansları olmayacaktı. Ağaçlar uyanmadan ilk etapta bunları söktük. Yeni yerlerine dikmek üzere hazırlığımızı yaptık” dedi.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.03.2021
12:13

Yıkılacak binalara cephe düzenlemeside vizyon işi olsa gerek.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,28
Hasan
6.03.2021
16:32

Serkan bey deneyimli bir planlayıcı ve görev adamıdır verilen görevi hakkıyla yerine getirir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,29
DÜZCELİ
6.03.2021
15:41

deneyimli şehir plancısı derken:)

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,22
can tekin
6.03.2021
13:00

kaldırım yapmayla 30yılı planlayacam demek vizyon işi olsa gerek.cephelerini yapacaz dediğiniz binalar eski deprem görmüş binalar.kentsel dönüşüm kapsamında yenisi yaparsan ben o zaman 30yılı planlıyorsunuz dedim.makyajla günü kurtarırsınız ancak...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,38
Akif


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.