Düğün Sektörü İsyanda

Düğün Sektörü İsyanda

 Koronavirüs önlemleri kapsamında, düğün salonlarına uygulanan kısıtlamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, nikah ve düğün törenlerindeki kapasitenin artırılmasını istedi.


  Pandemiden en çok etkilenenlerden birinin de düğün salonu işletmecileri olduğunu belirten Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, düğün törenlerine getirilen zaman ve kişi sınırlamasının hem müşteriler hem de mekan sahipleri açısından sıkıntıya neden olduğunu ifade etti. 

Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, açık olan kır bahçelerinde getirilen kişi sınırlandırmalarının mekanın genişliğine göre artırılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca genelde düğün, nişan ve söz gibi organizasyonlar için verilen 1 saatlik süre kısıtlamasının da artırılmasını talep eden Ataseven, şöyle konuştu:

“Düğün salonlarımız için bir talebimiz var. Açık olan kır bahçesi gibi yerlerde yapılan nişan, nikah, düğünlerde sürelerin uzatılmasını ve katılımcı sayısının mekanın büyüklüğüne göre artırılmasını istiyoruz. Genelgede 100 kişiye kadar 1 saat içerisinde organizasyonların bitirilmesini söylüyor. 1 saat içerisinde insanlar nikahlarını mı yapsın, hediyelerini mi taksın, oyunlarını mı oynayacaklar, ikramlarını mı yapacaklar? Bu bir saat içerisinde hiçbir şey yapamıyorlar. Bunlara da razıyız fakat şimdi kapalı mekanlarda yüz kişi 8 metrekareye bir kişi dediğin zaman da bizim açık alan düğün salonlarımız var, kır bahçelerimiz var. Örneğin 5 bin metrekare içerisinde düğün yapan arkadaşlarımızın yerleri var. Bu gibi yerlerde hiç olmazsa bu katılımcı sayısının artırılmasını talep ediyoruz. Bu bir saatlik kısıtlamanın da biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz. Bu talepler mekan sahibi arkadaşlarımızdan gelen istekler. Ben bunu sadece dile getirmek istedim. Böyle olmasında da fayda olduğunu umut ediyorum.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
30.03.2021
17:13

Haber guzel ve mantikli peki o kocaman Atatürkle resim nedir. Herseye Atatürk alet etmeyin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,16
Sektörden Olmayan Abiniz
29.03.2021
23:56

Dusuncemizi soruysnz da nden yaynlmysnz hic .akismiyo

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,49
Emel
29.03.2021
14:42

Bnce vergi veren kaliteli hizmet veren .isletmelere hakszlk bu hem vergi versn hm isini ndl ypsn .ozmna sokaktaki cıvık firmalar vergi verenlerin ekmeğini caliyo Bn olsam vergi odemyn hata sicili bozk herkes dgun isi yapiyo byle basi bozukluk olmaz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,60
Emel
29.03.2021
14:13

DÜZGUN İŞLETMELER SIRAYLA YAPSIN HER YERDE VE SOKAKTAKİLERE İZN VERİLMESİN BYLECE HEM ÇARK DNER BYLECE ONUNE GELEN SOKAKLARDA DĞUN YAPAMAZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,03
ÇAĞLA
29.03.2021
14:05

SAYIN BAŞKAN KALİTELİ HİZMET VEREN FİRMALR AÇILSIN AMA DÜĞÜN EVİ . KINA EVİ. GİBİ ORGANİZASYON ADI ADI ATIN BİR SURU UYDURUK KİŞİLER VAR DUZCE DE MAHALDEDN TOPLADIKLARI İNSANLARI GÜYA HİZMET VERİYOLAR BİR SEFERNDE BN GÖZMLE GÖRDUM DZEKFEKTANN AZ DI GİTİ LAVOBODAN SU DOLDURDU BAYAN BNLAR ODANIZAKAYITLIYSA EYVAH Kİ EYVAH

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,48
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.