Sağlık Personeline Eğitim Verildi

Sağlık Personeline Eğitim Verildi

Sağlık Personeline Eğitim Verildi

3-05 Nisan 2019 tarihleri arasında İl Ambulans Servisi Başhekimli eğitim salonunda ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan kamu ve özel hastanelerinde görevli yönetici ve HAP hazırlama komisyonu üyelerine yönelik 3 günlük HAP(Hastane Afet ve Acil Durum Planları) uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

Söz konusu eğitime Düzce Üniversitesi Sağlık uygulama ve araştırma hastanesi, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet hastanesi, Gümüşova ,Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ilçe devlet hastaneleri ve Özel Hastanelerde görevli 21 personel katılmış olup; eğitim sonunda uygulamalı masabaşı tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitime katılan yönetici ve üyelere katılım sertifikaları İl sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ tarafından verildi. 

Dr. YILMAZ Afet, insanlar için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, insanın normal yaşantısını ve eylemlerini durduracak veya kesintiye uğratacak doğal veya insan kökenli olaylardır. Ülkemiz ve özellikle İlimizin birinci derece deprem kuşağında olması göz önüne alındığında afete hazırlıklı olmanın önemi bir kez daha anlaşılacaktır.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP), eğitimi ile amacımız; hastane hizmetlerinin her durumda sürdürülebilir olmasını sağlayarak, hasta ve yaralılara en etkin hizmetin sunulması, personellerimizin ihtiyaç ve güvenliğini gözeterek kaliteli sağlık hizmeti verilmesi olduğunu belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.