Artık Hasta Sevklerinde Zaman Kaybedilmeyecek

Artık Hasta Sevklerinde Zaman Kaybedilmeyecek

Artık Hasta Sevklerinde Zaman Kaybedilmeyecek

Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm ve Geliştirme Çalışmaları kapsamında, Elektronik Hasta Nakil Sistemi için pilot il olarak belirlenen Düzce’de sistem hayata geçiriliyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Elektronik Hasta Nakil Sistemi pilot uygulaması başladı. Böylece Düzce’den il dışına gönderilecek hastaların sevk işlemleri artık zaman kaybetmeden çok daha hızlı ve etkili şekilde yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm ve Geliştirme Çalışmaları kapsamında; pilot il olarak belirlenen Düzce’de, İl Sağlık Müdürü Dr.Yasin Yılmaz’ın girişimleri ile Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce geliştirilen Elektronik Hasta Nakil Sistemi sistemi Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı.

Artık Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Elektronik Hasta Nakil Sistemi ile hastaların sevk talebi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi(HBYS) üzerinde elektronik ortamda oluşturularak ve E-Nabız Sistemi üzerinden Acil Sağlık Otomasyon Sistemi'ne(ASOS) gönderilecek.

Bu sistem sayesinde Komuta Kontrol Merkezi personeli ve hastane hekimlerinin sevk talebi için harcadığı zaman azalacak, hastalar için uygun hastane bulma süreci kısalarak nakil bekleyen hastaların daha kısa sürede tedavisine başlanması sağlanacak.

Kağıttan dijital ortama geçilecek olması ile beraber, veriler elektronik ortamda kayıt altına alınıp saklanabilecek, raporlanabilecek ve değerlendirilerek hizmet sunumuna yönelik yapılan planlamalara katkı sağlayacak.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.