Tek İstekleri Kızları Zeynep Sare’yi Tedavi Ettirebilmek

Tek İstekleri Kızları Zeynep Sare’yi Tedavi Ettirebilmek

DÜZCE’de 2,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan Zeynep Sare Baykul’un ailesi gönüllüler tarafından yapılan örme bebek ve anahtarlıkları satarak çocuklarının tedavi masrafı olan parayı toplamaya çalışıyor. Baba Semih Baykul “Çocuğum gözlerimin önünde eriyor. Bu bir baba için çok zor bir durum” dedi.

Düzce’nin Beyciler Mahallesi’nde oturan Semih ve Gizem Baykul’un 1 yaşında ki kızları Zeynep Sare Baykul’a 2,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konuldu.

Teşhisin konulmasıyla durumu günden güne ağırlaşan ve makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Zeynep Sare’nin ailesi Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan gen tedavisi için gereken 2 milyon doları toplamak için gönüllüler tarafından örülen bebek ve anahtarlıkları satarak kızları için kermesler düzenleyerek para toplamaya başladılar.

2 yaşından önce gen tedavisi uygulanması gereken Zeynep Sare’nin babası fabrika işçisi Semih Baykul, gönüllerin tedavi için kendilerine destek olduğunu belirterek “Kızımız Zeynep Sare şu anda 1 yaşında. 2,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Mevcut tedavimize geç başladık. Maalesef bizim ilaçlarımız geç geldi. Kızımız şu anda cihazlara bağlı ve burnundan beslenebiliyor. Gönüllü arkadaşlarımızın desteği ile yardım toplamaya başladık. Kızımızı kurtarmak istiyoruz. Kermesler düzenliyoruz, gönüllü arkadaşlarımız el işi yaparak bize destek oluyorlar. Kermeslerde bunları satıyoruz. Sosyal medyadan canlı yayınlarla kızımıza destek istiyoruz” dedi.

‘KIZIMI TEDAVİYE GÖTÜRECEĞİM’

Yardım kampanyasının hedefe ulaşması halinde kızını yurt dışında tedaviye götürme hedefi olduğunu anlatan baba Semih Baykul “Yardım kampanyası bittiği zaman kızımızı yurt dışına tedaviye götüreceğiz. Gen tedavisi uygulanacak. Kas hastalığı olduğu için ancak gen tedavisi uygulanırsa iyileşebilir. Gen tedavisinin ardından fizik tedavi uygulanacak. Bizim 3 ay boyunca yurt dışında hastanede kalma sürecimiz olacak. Yoğun bir tedavinin ardından inşallah kızımız sağlığına kavuşacak. Bunun ülkemizde örnekleri var. 24 SMA tip-1 hastası yavrumuz destek toplayarak yurt dışına gittiler ve bu tedaviyi oldular. Hepsinden çok güzel haberler geliyor. Hepsi hayata tutundu çok şükür” ifadelerini kullandı.

‘EVLADIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR’

Evladının gözü önünde eridiğini dile getiren Baykul “İşten eve geldiğim zaman yüzümüz hiç gülmüyor. Çaremiz varken çaresiz kalmak istemiyoruz. Hergün yavrumuz gözümüzün önünde resmen eriyor. Bir kas hastalığı olduğu için her gün Zeynep Sare’den bir şeyler çalıyor. Çok zor bir baba olarak anlatmak çok zor. Çaresizlik çok zor. Evladının gözünün önünde eriyor olması ve baba olarak bir şey yapamıyor olmam çok zor. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.