İshalle mücadele nasıl olmalı?

İshalle mücadele nasıl olmalı?

Mehmet ibrahimoğlu ile Sağlık programına konuk olan gastroenteroloji doktoru Abdullatif Şirin, ishal olan kişilere yönelik mücadelenin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Şirin, “ ishal 1 ayı geçiyorsa mutlaka ileri tetkik yapılması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

  Mehmet İbrahimoğlu ile Sağlık programı her hafta Çarşamba günü Düzce Tv ekranlarında yayınlanıyor. Atatürk Devlet Hastanesi Gastroentroloji Doktoru Abdullatif Şirin Sağlık programına konuk oldu. Şirin, son dönemde etkili olan hastalıklarla ilgili açıklamalarda bulunarak “ Son dönemlerde İshal olan vatandaşlar eczanelere giderek ishal ilacı alıyorlar. Bu ilaçların çoğu antibiyotik ilacı oluyor.  Bu ilaçlar ile ishal kesilebilir ama ishal eğer 1 ayı geçiyorsa, mutlaka ileri tetkik yapılması gerekiyor. İltihabi bağırsak hastalıkları dediğimiz bir hastalık mevcut. Bunlarda biraz illet hastalık, kronik hastalık denebilir. Dönem dönem alevlenmeler olabiliyor. Karın ağrısı ishal ve kanlı ishaller önemli hastalıklar. Eğer ishalde kan varsa iltihabi bağırsak hastalıklarına daha alarm olması gerekiyor. Kalın bağırsakları inceliyoruz. Alınan biyopsi parçalarını patoloji sonucu inceliyoruz. İnce bağırsakları ve kalın bağırsakları tutan atlamalı ülserlerle olan bir hastalık var. Zaman zaman kanda olabiliyor. Bunlar ileri tetkiklerle konulabilen hastalıklardır. Bu hastalığın tanısını koyan kişiler bu hastalıkların nasıl bir hastalık olduğunu bilirler” dedi.

  “Dışkılamada sıkıştırma önemli”

  Dışkılamaların rahat olması için bir açının olması gerektiğini belirten Şirin, “ Dışkılamanın rahat olması için bir açılanma olması gerekiyor. Sırtı ve bacakları dümdüz olduğu zaman karına bir basınç uygulanamıyor ve sıkıntı oluyor. Tam dik pozisyonda olmuyor. Gövde ile dizlerin arasını sıkıştırmak gerekiyor. Alafranga tuvaletlerde ayağpının altında 10 santimetrelik bir yükselti koyarsa bu sorun ortadan kalkıyor. Özellikle kabızlık çekenler çok rahat ederler. Eğilince basıncı uygulamak zor olabilir” şeklinde konuştu.

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.