Ortapediye En Çok Diz Hastaları Gidiyor

Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Operatör Doktor Yunus Emre Bulum ve Ömer Faruk Yılmaz, Düzce TV ekranlarında yayınlanan sağlık programına konuk olarak ortapedi ve travmatoloji ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 


Her hafta Çarşamba günleri Düzce TV ekranlarında hazırlanan ve Mehmet ibrahimoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Sağlık Programının konukları Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde bulunan Uzman doktorlar Yunus Emre Bulum ve Ömer Faruk Yılmaz oldu. İlk olarak konuşan Ömer Faruk Yılmaz, “ Düzce’nin hava belli değil. Havanın kapalı olması sürekli yağmur alıyor olması, yağmurlu yağışlı olması Romatizma insanları inanılmaz destekliyor. Güneş almıyor olması, vitamin ekisklikleri bunların hepsi tetikliyor. Bende en çok polikliniklerde gördüğüm diz ağrısı. Çalışma şartlarımız yaşam tarzlarımız bunları etkiliyor diyebiliriz. Düzce’de poliklinik yaptığımız da en çok diz ağrısı ile gelen hastalarımız oluyor” ifadelerini kullandı. 


Yunus Emre Bulum ise diz ağrısının neden olduğu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, “ Sonuç olarak hareket halindeyiz. Hareket ettikçe de eklemler devamlı olarak çalışıyor. Bu eklemlerin üzerine devamlı yük binmesi, onun dışında çalıştığımız şartların zorlaşması eklemlerin kullandığımız herşeyde olduğu gibi dejenere olmasından kaynaklanıyor. Bugün aldığımız arabanın lastiği 1-2 sezonda eskiyorsa, eklemde kapı menteşesi gibi aynı şekilde oluyor. Kullandığımız bir eklem menteşedir. Kullanım ömrü sonsuza kadar değildir. Eklemde kullandıkça kıkırdaklar zarar görüyor. Yürüyüş aksımız herşeyimiz zamanla bozuluyor. Genel sağlığımızda bozulma oluyor. Obezite ile mücadele ediyoruz. 60 kilo olmamız gerekirken 90 kiloyuz. Her gün fazladan 30 kilo taşıyorsunuz. Bunu her dakika her an kaldığı zaman aslında alışıyorsunuz ama eklemler buna alışmıyor. Kullanıma bağlı vücudun bir çok yerinde deforme oluyor. Çevresel faktörlerin etkisi çok oluyor. Teknoloji de biraz buna katılıyor” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.10.2021
18:17

BENDE EKLEMLERİMDEN MÜZDARİBİM BU VUCUDUMUZDAKİ İLTİHAPLARDAN KAYNAKLANMAKTADIR KIRMIZI TATLI BİBER HALDAL TOHUMU ARNİKA MONTANA YAĞI VE DE ALABALIK YAĞI İLE VE DİĞER AĞRI KESİCİLER İLE AYAKTA DURUYOR YÜRÜYEBİLİYORUM

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,68
selman


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.