DİDER ve Kent Konseyi Yiğit Bebek İçin Harekete Geçti

DİDER ve Kent Konseyi Yiğit Bebek İçin Harekete Geçti

SMA Tip 1 hastası 14 aylık Muhammet Yiğit Tezcan’ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi amacıyla yurt genelinde başlatılmış olan yardım kampanyasına Düzce İşçileri Dayanışma Derneği (DİDER) ve Düzce Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden destek geldi.

Düzce İşçileri Dayanışma Derneği ve Düzce Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi, SMA Tip 1 hastası 14 aylık Muhammet Yiğit Tezcan için harekete geçti. 

SMA Tip 1 hastası 14 aylık Muhammet Yiğit Tezcan’ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi amacıyla yurt genelinde başlatılmış olan yardım kampanyasına destek olabilmek amacıyla Anıtpark Meydanında stant kuran gönüllüler, el emeği göz nuru ürünleri satışa çıkardı.

16-26 Kasım günleri arasında 10 gün boyunca sürecek kampanyadan elde edilecek gelir, 14 aylık Muhammet Yiğit Tezcan’ın babası Fikri Tezcan’a teslim edilecek.

“Yiğit’in az bir zamanı kaldı. Biz elimizden gelen ne varsa yapacağız”

Delta Alfa Çorap Fabrikasında işçilerle birlikte harekete geçerek yardım kampanyası başlattıklarını belirten Düzce İşçileri Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Mıhçı; “Yiğit bebekle alakalı biz SMA hastalığı ve Yiğit Bebeği duyduk yaklaşık bir ay önce. İşçi arkadaşlarımız ile birlikte ne yapabiliriz diye konuştuk. İlk olarak fabrikamızda bir şeffaf kutu yaptık ve yardım kampanyası başlattık. Kutumuz hala fabrikamızda duruyor. Orada bir yardım toplanıyor. Yaklaşık 2,5 milyon dolar gibi bir paradan bahsediliyor tedavi için. Ve SMA hastalığının tedavisinin de ABD’de olduğunu biliyoruz. Biz neler yapabiliriz diye düşündük. Tabii ki bunun başarılabilmesi için sosyal bir bilinç olması gerekiyordu. Bizim topladığımız para ile bunun tamamlanabilme olasılığının olmadığını biliyoruz. Sosyal ağı kullanarak, sosyal yaşamımızı kullanarak Düzceli insanları bilinçlendirmek amacıyla bugün Anıtpark meydanındayız. Düzce insanını SMA hastalığıyla ilgili bilinçlendireceğiz. Böyle bir hastalığı taşıyan bir evladımız olduğunu Düzcelilere anlatacağız. Fabrikadan arkadaşlarımızın kendi el emeği yaptığı ürünleri topladık ve buraya getirmeye başladık. Bazı kadınlarımız ilerleyen günlerde kermeste ev yemekleri de dağıtacaklar. Çorba dağıtacaklar. 10 gün boyunca buradayız. İnşallah faydalı bir şeyler yapmış oluruz. Yiğit’in az bir zamanı kaldı. Yiğit’in bize ihtiyacı var. Biz elimizden gelen ne varsa yapacağız” şeklinde konuştu.

“Canlar yanmasın. Bebekler ölmesin”

‘Bebeklerimiz ölmesin’ diyerek Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kampanyaya dahil olduklarını ifade eden Hanife Gür; “Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür; Kent Konseyi Başkanımız Av. Ali Dilber’in başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer STK’ların açıklamasıyla birlikte bizde bu işe haydi dedik. Kent Konseyi Kadın Meclisimizin gönüllü kadınlarıyla bugün 16-26 Kasım tarihleri arasında burada stant açarak gerek el sanatları, gerek yöresel ürünler, gerekse de gıdalar 10 gün içerisinde burada Anıtpark’ta SMA hastası çocuğumuzun ilaçlarına bir nebze de olsa faydamız olursa diyerek bu yola çıktık. Tamamen gönüllülük esasına göre. Buradan kazanılan bedel Yiğit bebeğin babası Fikri Tezcan’a teslim edilecek. Buradan tüm kadınlarımıza tüm Düzce halkımıza yardım yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İlla anne veya baba da olmak gerekmiyor. Komşunun çocuğu da bizim çocuğumuz. Canlar yanmasın. Bebekler ölmesin. Buradan herkese destek olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Yardımcı olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.11.2020
19:01

Yiğidin Halasi olarak... Allah vesile olan herkesden razi olsun... Allahim onlari da darda birakmasin... Ağlayan anne ve babayi bizleri çoook sevindirdiniz... Rabbimde sizleri sevindirsin... inşallah yiğidim kazanacak rabbimin izni ile

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,51
Filiz Tezcan kulaç


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.