İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Gündem programının konuğuydu

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Gündem programının konuğuydu

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce TV’de Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu gündem programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

  Düzce TV’de Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem program Korona virüs salgınında normalleşmenin başlaması ile programlarına da başladı. Bu kapsamda uzun süredir yapılmayan Gündem Programının son konuğu İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er oldu. Düzce’nin her kışın yaşadığı hava kirliliğine yaz aylarında susuzluğun eklendiğini belirten Er, “Bu memlekelet 6 ay susuzluk çeker 6 ay hava kirliliği çeker. Bu yıl inşallah fazla yağmur yağdı. Haziran sonu ile Ağustos sonuna kadar susuzluk çekmeyiz.

Hava kirliliği de ilimizin en önemli sorunlarından bir tanesi. Ülkenin en kötü 10 havasından birisini çekiyoruz. Ekim aylarında yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelirler  3 tane araba gelir. Yine geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar yapılır.

Egzoz dumanı derler, sanayi derler, mobilya dumanı derler, evlerdeki ısınma derler. Sonra ısınma problemi biter susuzluk başlar” ifadelerinde bulundu.

  Katı atık tesislerinin Düzce için önemli bir tesis olduğunu belirten Er, tesislerde son durumun ne olduğunu bilmediklerini dile getirdi. Er, “ Katı atık tesisleri ile ilgili olarak hiçbir şekilde bir açıklama yapılmıyor. Şu kadar gaz çıkarttık. Şu kadar ürünler toplandı denilmiyor. Ben kamuoyunun aydınlatılmasını istiyorum. Bu şekilde bir şeyler olmasını bekliyorum. Bir şey yapılıyor tamam ortaya bir konu atılıyor ve biz soru soruyoruz. İyi parti meclis üyeleri ile oturup çalışıp kamuoyunu bilgilendirmek adına soruyoruz. Bizim belediyeden bu konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmıyor. Katı atık tesislerinde nedir ne değildir bilgi verilmesi gerekiyor” dedi.

  Bir meclis üyesinin meclis toplantısında soru sorduğunu fakat herhangi bir cevap bile alamadığını belirten Yunus Özay Er: “ Belediye meclis toplantılarına katılamadığı için orada şöyle bir handikapa neden oluyor. Bir çok birim müdürü ve Belediye Başkan yardımcıları da toplantıya katılmıyor. Ben bir çok toplantıya katıldım. Bir görev aldıysak onu yapmak zorundayım. Hukuk birimi ve emlak daire başkanını görüyorum. Seçilmişler orada oluyor. Ama atanmış belediye başkan yardımcıları toplantıya gelmiyor. Son toplantıda MHP Meclis üyesi Hakan Çetin bir soru sordu. Toplantının başında sordu. Toplantının sonuna kadar bekledim. O günki gündem 29 madde idi. İmar ile alakalı gündemlerdi. Bir meclis üyesi soru soruyor sonuna kadar bekliyorum. Herhangi bir cevap alamadı. İstanbul Caddesi ile ilgili olarak bir soruydu ama cevap alamadı. Meclis çıkışında konuştum kendisi ile. Burada sorun Belediye’nin yapıp yapmaması ile ilgili değil. Burada sorun soruların cevaplanmaması. Seçilmiş bir meclis üyesi soru soruyor ama cevap alamıyor. Sorumlu kitleler toplantılara katılmıyorlar. Bu tip sorunlar ile ilgili cevap alamıyoruz. Sonra kamuoyu ile paylaşınca inanılmaz reaksiyonlar geliyor” şeklinde konuştu.

  Sorulan sorulara cevap verecek kişilerin toplantılara katılmadığını belirten Er, “ Siz elektrikli bisiklet ve scooter ile ilgili bir ihaleye çıkıyorsun. Sonra bu ihalede sarj istasyonu çıkıyor. Daha sonra bu istasyonların büfe olduğunu görüyorsunuz. Daha sonra bakıyoruz ki büfeler yerleştirilmeye başlanıyor. Biz sorduğumuz soruların cevaplarını daha alamadan büfeler yerleştirilmeye başlanıyor. Mecliste sorularımıza cevap verecek kişiler meclis toplantılarına gelmiyorlar. Soruların cevaplarını 1-2 gün sonra veriyorlar. Sonra bize diyorlar ki yıllardır dışarıda belediyemize kira ödemiyorlar diye farklı bir açıklama yapıyorlar.

Konumuz ile ne alakası var. Siyaset çocuk oyuncağı değil. Eğer aynı hatayı yapıyorsak, dikkat etmemiz gereken yerler varsa dikkat ederiz. Konuyu da görüşürüz. Muhattapları soyuşturarak nifak tohumları dağıtarak bunlar olmaz. Arkadaşlarımızdan rica ederim. Sorulan soruların üslubuna uygun cevap verilmesini istiyoruz. Kelimelerimizi biraz daha özenli seçersek iyi olacaktır. Başkanımıza da bilgi verelim iletişim kanallarımızı daha iyi kullanmaları gerekiyor” dedi.

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.06.2021
00:50

Doğru söylüyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,07
Aslı
2.06.2021
17:51

Düzgün siyaset ve muhalefet yapan İyi parti başkanına teşekkür ederiz. Çatışma ve ayrıştırıcı dil kullanmadığı için de teşekkür ederiz. Halkın yararına çalışmak ve birlik içinde hareket etmek gerekir. Yolunuz açık olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,54
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.