Er: İBB Düzce'yi üretim üssü olarak belirledi

Er: İBB Düzce'yi üretim üssü olarak belirledi

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, uzun süredir görüşmeler yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Düzce için söz aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Düzce'de üretim üssü kurmak için çalışmalarına başlayacak. 

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce'nin kültürel ve ekolojik yapısına uygun bir yatırım olması açısından uzun bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmeler yaptı. İmamoğlu ile yaptığı görüşmeler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Düzce'de üretim üssü kurmak için çalışmalar yapacak. 

Yunus Özay Er konu ile ilgili yaptığı açıklamada: " Bugün sizlerle Düzce’nin yaşam kalitesini arttıracak, kentin, kültürel ve ekolojik yapısına uygun bir yatırım olması nedeni ile, gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bir yatırımın şehrimize kazandırılmasının mutluluğu ve gururu ile bir aradayız.

Yaklaşık 2 sene önce üzerinde çalışmaya başladığımız kentimizin Ağaç ve Peyzaj üretim merkezlerinden birisi olması ve hemşerilerimizin de istihdam ve gelir manasında yaşam kalitelerini arttıracak olan yatırım projemizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sonuçlandırmış olmamızın müjdesini tüm Düzceliler ile paylaşmak istiyoruz.

Proje tamamlandığında  toplam 1000 dönüm boş arazinin üretim için kullanılacağı ve yüzlerce insanımızın istihdam edilip, onlarca ailenin üretim ve satış garantisi ile refaha kavuşacağı bu projemiz, 7 Haziran 2021 Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından da kamuoyu ile paylaşılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı bir kuruluş olan Ağaç ve Peyzaj AŞ üretim uzmanlığı ve alım-satım organizasyonu ile Düzce’yi üretim üssü olarak tercih etmiştir. İlk etapta 150 dönüm arazi ve 100’e yakın kadrolu çalışan ile başlayacak olan ve proje tamamlandığında toplam ekili arazinin 1000 dönüme istihdam sayısının ise 500’lü rakamlara ulaşacağı bu proje ile, topraklarının büyük çoğunluğu   10 dönüm ve altı büyüklükte olduğundan endüstriyel tarıma uygun olmadığı için boş duran Düzceli hemşerilerimizin arazilerini ağaç ve peyzaj bitkilerinin üretimi için kullanacak ve gelirlerini arttırmalarını sağlayacağız.

Ağaç ve peyzaj aş gerek kendi gerekse seçilecek uygun tarlalar ve müteşebbisler kanalıyla üretim yaptırdığı ağaç ve peyzaj bitkilerini direk olarak satın alacak ve kullanacaktır.  Satış garantili bu üretim tarzı ile yüksek gelir grubunda yer alan bu ağaç ve bitkiler Düzce ekonomisine çok ciddi katkılar sunacaktır. 

Bu bağlamda, çalışmamıza ilk anından itibaren destek veren ve hayata geçmesine bizzat katkı sunan Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’e, konu Düzce olduğunda her zaman yanımızda olan, kıymetli büyüğümüz, Sayın Bakanım Koray Aydın’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Berna Sukas’a şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, projenin şehrimize kazandırılmasında ve İstanbul’un gücünü tüm ülke için kullanmak vizyonu ile hareket edip, projemizin hayata geçmesini sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, bize göstermiş olduğu sabır ve anlayış için Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürümüz, kıymetli ağabeyim Sayın Ali Sukas’a, CHP İstanbul İl Teşkilatına, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı ve Başkanı Sayın Buğra Kavuncu’ya çok teşekkür ediyorum.

Bu projeyi üzerinde çalışmaya başladığımız ilk dönemde, tıpkı jeotermal tarım organize sanayi projemizi aktardığımız gibi, ilk olarak Sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye kentin belediye başkanı olması hasebiyle projeyi aktarmıştık. O dönemdeki fikri desteği ve yapıcı yaklaşımı için kendisine teşekkür ediyorum.

Akabinde uzun süre çalışmayı beraber yürüttüğümüz TSO Başkanımız Sayın Tuncay Şahin’e, Proje ile bizzat ilgilenip önümüzü açan ve projenin basari ile tamamlandığı bilgisini ilk verdiğim yetkili olan eski Valimiz Sayın Dr. Zulkif Dağlı’ya ve Düzce Valimiz Sayın Cevdet Atay’a, samimi desteği nedeni ile Çilimli Belediye Başkanı Sayın Muhsin Yavuz’a, konu şehrimiz olduğunda her zamanki fedakar ve yapıcı duruşu sebebi ile CHP İl Başkanı Sayın Haluk Demir ve CHP Düzce Teşkilatına, hizmet anlayışı ve fedakar tutumu sebebi ile Sayın Ali Haydar Yılmaz’a kentim adına teşekkür minnetlerimizi sunuyorum.

Projenin başından itibaren müştereken çalıştığımız Sayın Ender Çakar başta olmak üzere tüm meclis üyelerime, proje için bizzat zaman harcayan, desteği ve yüksek motivasyonu için Merkez İlçe Başkanımız Sayın Demet Boşver’e,  İl Başkan Yardımcımız Sayın Kadir Erdoğan’a,  Gençlik Kollarımıza, profesyonel desteği için Sayın Ezel Sayan’a, Gümüşova, Kaynaşlı, Çilimli, Akçakoca teşkilatlarımız ve ilçe başkanlarımız başta olmak üzere tüm ilçe başkanlarımıza, il ve merkez ilçe yönetim kurulu ve teşkilat üyelerimize tekraren güvenleri için teşekkür ediyorum.

Düzce Halkı şunu bilmelidir ki, proje doğru ve niyet de memlekete katkı sunmak olduğunda zor olan hiç bir şey yoktur. Yatırımları ve hizmetleri zorlaştıran niyetler ve halkı doğru bilgilendirmeme kaynaklı açıklamalardır. Oysa yatırımlar laf ile değil çalışma ile, tıpkı bu projedeki gibi ‘birlik-beraberlik’ motivasyonu içerisinde çok ve kararlı çalışma ile gerçekleşir.


Yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve kentin ekonomisine büyük katkılar yaratabilmek için illa iktidar gücünü elinde bulundurmak gerekmemektedir. Kararlı, inançlı ve tek gayesi harama bulaşmadan şehrine hizmet etmek isteyen her siyasi ve her yurttaş, yapıcı bir anlayışla, memleketine hizmet edebilir.

Bu büyük yatırımı Düzce’ye getirerek bu düşüncemizi ispatlamış olmanın mutluluğu ile şehrimize bunun gibi daha bir çok ‘somut’ yatırım getirmeye İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak devam edeceğimizi kamuoyuna duyurmanın onurunu tüm Düzceliler ile paylaşmak isterim.

Biz İyi Parti Düzce teşkilatı olarak hayalin değil gerçeğin peşinde olmaya ve şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.06.2021
17:25

gurur verici çalışma ve başarılı bir proje. İnşallah gerçekleşir. Sayın başkanın dediği gibi muhalefet iyi kadroya sahip ve yaratıcı ise yararlı çalışmalar sonuç verebiliyor. hayırlı olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,46
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.