Projeye Değil Ranta Karşıyız

Projeye Değil Ranta Karşıyız

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Meclis gündemine gelen Cedidiye meydan projesine eklenen 71 araçlık yeraltı otoparkı için 11 milyon liralık krediye Red oyu verdiklerini belirterek, "Projeye değil ranta karşıyız' dedi. 

Er, "Dün yapılan belediye meclisi toplantısında Düzce Belediyesine ait bir kaç proje gündeme gelmiş ve oylanmıştır.
Asar Suyu Rekreasyon projesi ve Aziziye Kapalı Pazar Yeri projesini ayırarak Cedidiye Meydanı ve kapalı otopark projesine İyi Parti Meclis üyeleri red oyu vermiş, fakat Ak Partili Meclis üyelerinin sayısal çoğunluğu ve kabul oyları ile Cedidiye Meydan ve kapalı otopark projesi Meclis’ten geçmiştir" dedi. 

40-45 araçlık park yeri için bu tutarın ancak kamu zararı olabileceğini belirten Er, "Sayın Başkanım!! Sayın Özlü!! Toplam sadece “71 adet” araç için yapılacak olan ve Cedidiye meydanındaki dükkan sahiplerine ve diğer hak sahiplerine tahsis edilecek park yerleri çıkartıldığında sadece 40-45 arasında Düzce halkının aracının park edilebileceği bir otopark için 11.000.000 ( eski para ile 11 Trilyon) borçlanmanın makul olmadığını düşünmekteyiz ki yapılan otopark harcamasının geri dönüşü de bu hesapla mümkün görünmemektedir. Halkın parasıdır, “Günah”tır Sayın Başkanım. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.10.2021
20:15

doğru söze ne denir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,48
bizde karşıyız ranta
8.10.2021
18:27

Bununla ilgili basın açıklamalarıma belediye yetkililerinden verilen cevap da aşağıdaki gibi idi. "Vatandaştan hizmet taahhüdü ile alınan bir ücret, kurumumuzun mali programı ve iş takvimi doğrultusunda yine o hizmet için harcanmak zorundadır. Yani otopark yapımı için tahsil edilen harçlar, ihtiyaçlar doğrultusunda bu hizmetin şehre kazandırılması için harcanacaktır. Bu hem geçmiş hem de gelecek dönemleri kapsayacak şekilde ele alınarak planlanmaktadır. " Şimdi bu açıklamalara bakarsak ne anladık!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,21
Erkan Dinçer
8.10.2021
18:26

Daha evvel otopark yapılacak diye yapı müteahitlerinden tahsil edilen paralar ile otopark yapılmamışken, halen bu toplanan paralar ile cedidiye otoparkı yapılmayıp halen belediye meclisinden faiz hariç 11 milyon TL kredi için yetki istemesini anlamış değilim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,60
Erkan Dinçer
8.10.2021
18:20

10 yıl imar komisyonunda görev yaptım bura ile ilgili hiç birşey yoktu o alan camıe tahsis edildi keleş belediye yaptı bunlar bina yapmak istiyor yeni gelende camiyi yıkar ama hesap günü var unutmayalım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,63
yusuf karaltı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.