Hasan Günden Encümen Üyelerini Tebrik Etti

Hasan Günden Encümen Üyelerini Tebrik Etti

Hasan Günden Encümen Üyelerini Tebrik Etti

Düzce Belediyesi Meclisi Nisan ayı oturumlarında yapılan komisyon seçimlerince belediye tarihinde ilk kez encümenin 3 üyeliğine de kadınlar seçildi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, “Tarihimizin her sahasında ve her safhasında erkeği ile yan yana her fedakarlığı yapan kadınlarımız, tüm işlerinde olduğu gibi Türk siyasi hayatında, Düzce siyasetinde, Belediye Meclisimizde ve Belediye Encümenimizde de başarılarını ve farklıklarını göstereceklerdir” diyerek encümen üyelerini tebrik etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kadınların Türk siyasal yaşamında seçme ve seçilme hakkını elde etmesi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle gerçekleşmiş, Türk Kadınları; 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme, 1933′de çıkarılan Köy Kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934′te de Anayasa’da yapılan bir değişiklikle, milletvekili seçme ve seçilme haklarını kazanmışlardır.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadın siyasetin öznesidir." cümlesiyle verdiği önem ve destekle, AK Partimiz kurulduğu 2001 yılından beri kadınlarımızın siyasete girmeleri, seçilmeleri konusunda SÖZDE DEĞİL ÖZDE hareket etmiştir. 2019 Yerel seçimlerinde Düzce Belediye Meclis üyesi aday listesinde, AK Partimizden, ilk 4 de 1, ilk 7 de 2, seçilen 19 Meclis Üyemiz içerisinde de 5 kadın Meclis Üyesi adayımız Düzce Belediye Meclisine girmeye hak kazanmıştır. Kadın adaylar konusundaki hassasiyetinden dolayı il Başkanımız sayın Mustafa Keskin’e ve 31 kişilik Belediye Meclis adayı listesinde 8 Kadın adaya yer veren Bakanımız, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkürlerimizi sunarız. (Düzce Belediye Meclisimizde 5 kadın Meclis üyesi vardır ve hepsi AK Parti Meclis üyesidir.)

5 Nisan 2021 tarihli Belediye meclis oturumumuzda; 3 Nisan 1930 tarihinde kabul edilen “Kadınlara Belediye Seçimlerine Katılma Hakkı”nın 91. yıldönümünde Düzce Belediyesi tarihinde bir ilk olarak Belediye Encümeni Meclis üyesi 3 temsilcisi de Belediye Meclisimizin AK Partili kadın Meclis üyelerinden seçilmiştir. Şüphesiz ki Kadınların, eğitimde, istihdamda ve siyasette elde ettiği her kazanım Türkiye'nin medeniyet yolundaki başarısının göstergesidir. Tarihimizin her sahasında ve her safhasında erkeği ile yan yana her fedakarlığı yapan kadınlarımız, tüm işlerinde olduğu gibi Türk siyasi hayatında, Düzce siyasetinde , Belediye Meclisimizde ve Belediye Encümenimizde de başarılarını ve farklıklarını göstereceklerdir.

Belediye Encümenine seçilen Meclis Üyelerimiz Av. Oya Kocaman hanıma, Av. İlknur Yıldırım hanıma ve sayın İlknur Bahar hanıma görevlerinde üstün başarılar ve kolaylıklar dileriz” ifadelerinde bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.